fredag 22 augusti 2014

Allianssprinten

Igår kom vi fram till Trollhättan. På kvällen var det allianssprinten som ingår i Sweden Roll Cup. Alla som har testat sprintstarter på skate kan nog intyga att det är ganska svårt. Det är inget som man tränar speciellt mycket heller, särskilt inte en långloppsåkare som mest gillar att staka. Vi har övat lite under några pass senaste månaden. Dock inte med några super framgångar men ändå så att det hjälpt något. Tävlingen går till på följande sett: Först åker alla banan individuellt på tid och de snabbaste går vidare till finaler. På herrsidan var det 23 startande och 16 st som gick vidare. I damklassen gick alla vidare på grund av att de endast var åtta i D21. 

Adams lopp: 
Jag var andra man som startade. Tyvärr kladdade min start lite och jag fick ingen superfrekvens i tvåan men jag tryckte ändå på hyfsat i fyran tyckte jag. När jag gått i mål fick jag reda på att jag inte slagit till startpinnen tillräckligt vilket innebar ett tidspålägg på tre sekunder för min del. F@\\%!! Mina chanser att ta sig vidare rann ut i sanden alltså. Dock så hade det inte riktigt räckt ändå, utan mitt tidspålägg hade jag slutat 18:e plats tror jag… En liten tröst i alla fall. 

Fias lopp:
Jag anmälde mig lite halvt motvilligt till sprinten i skate. Skateskidorna har jag iofs börjat bli lite bättre kompis med. Ganska bra till och med. Det är kul att köra skate och ett roligt komplement till klassisk åkning. Men att köra kort och fort är något helt annat än att köra långt och inte fullt så fort. ;-)  Jag startade först av damerna då en dam inte dök upp till start. Johan Ericsson som startade oss visade mig hur det skulle gå till och hur jag skulle vara noga med att köra emot startpinnen så att min starttid registrerades. Annars skulle det läggas på en strafftid. Jag fick inte till själva starten speciellt bra men kom iväg och fick ändå till tekniken ok (i jämförelse med nästa heat åtminstone!). Jag som hade sämst tid fick möta Marika Sundin som hade bäst tid. På uppvärmningen till andra heatet lyckades jag sätta hjulet i ett spår och stod på öronen. (Inte bokstavligt talat, snarare knäet..) Första reaktionen var huruvida mina nya Salomonshorts och vadskydd klarat fallet (de klarade sig så när som på ett litet, litet hål i shortsen...) och sen konstaterade jag att knäet och låret fått en smäll men verkade ok ändå. Det fanns ingen tid att känna efter så mycket innan det var start i andra heatet. Marika kom rullande i sista sekund och efter lite justeringar av startpositionerna gick starten. Jag blev väldigt mycket mer stressad av att jaga än att köra mitt eget lopp och det gick ut över tekniken. Jag strulade med växlarna och fick inte alls till det. Men trots allt är jag inte helt avskräckt av sprintåkning och jag är en erfarenhet rikare inför eventuella framtida sprintlopp!

Fia i sprinten

I dag åkte vi ett varv på banan som loppet ska gå på imorgon i syfte att röra på oss lite och se hur formen var. Under eftermiddagen strosade vi först rundor på stan lite. Mellan klockan 16:00 och 18:00 skulle vi ner och testa Fias låneskidor. När vi kom ner för att prova så fick vi reda på att det var framflyttat till 18:00 istället så vi bestämde oss för att äta först. Det tog en stund men efter ett tag hittade Fia ett par skidor som gick rakt och hyfsat bra. Nu ska vi snart lägga oss och imorgon kör vi för allt vad vi har. Med lite flyt så kan det gå bra för oss båda!

2 kommentarer :

  1. Lycka till imorgon båda två och välkomna till Mora på söndag!!

    SvaraRadera
  2. Hej där. Vad är ett vadskydd egentligen. Såg Alliansloppet idag och undrade om kompressionssockar har slagit igenom för rullskidåkare också.

    SvaraRadera