måndag 8 maj 2017

Tre timmar trail

I lördags körde vi ut till Björka för att springa "Björkaspåret". Det är en vändbana på 18,6 km som vi inte sprungit tidigare och vi insåg ganska tidigt att vi tagit bilen ut för att springa hem till Bonässkogen och tillbaka till bilen igen. Framgår här men Adam hade inte gjort sin research helt och hållet den här gången...;-) Men vi fick i alla fall en tvåtimmars sightseeingtur på fina stigar! Det känns bra att vi inledde löpsäsongen med ett ultralopp för nu känns två timmar löpning som ett kort och lätt pass. ;-)

Igår sprang vi ett lite längre pass. Vi tog bilen ut till Gopshus och började med att springa längs Vasaloppsleden till Hökberg och sen vidare upp på Högåsrundan. Högåsrundan är 18,5 km lång och har en tuff stigning första halvan upp till högsta punkten på Högåsen, 555 möh.

Vi började turen i ett snötäckt Vasaloppsspår....

Adam pekar mot Gopshusbacken
som passet skulle avslutas i... 

Fina skogar och stigar!

När vi kom ner till Gopshus igen hämtade vi våra skidgångsstavar i bilen och gick två vändor uppför skidbacken. Först i skidbacken och sen längs Linnéstigen. På slutet var benen ganska möra men det kändes bra att få till ett tretimmarspass utan några andra krämpor....
Idag var det jobbdag igen och vi har haft en välförtjänt vilodag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar