måndag 1 maj 2017

Sköna maj välkommen!

Igår firade vi Valborg på bästa sätt med en heldags skidåkning uppe i Grönklitt. På förmiddagen körde vi 2,5 h klassiskt, med fäste. Sen fikade vi i solen på medhavd matsäck och slappade lite innan vi körde ett eftermiddagspass skate i slalombackarna som är stängda för säsongen. Sjukt att det, så när som på en vecka, är sex månader sen vi körde säsongens första pass i Grönklitt! Bra påminnelse om varför vi trivs så bra här i Mora! :)

Klassiskt på förmiddagen

Skate på eftermiddagen


När vi kom hem satte vi en bulldeg och fixade mat. Vi hade testat ett nytt recept på vegetariska burgare (supergoda, recept kommer här sen...) i lördags och åt upp resterna tillsammans med nygjorda sötpotatispommes.

Idag vaknade vi upp till strålande solsken, precis som prognoserna sagt, och efter frukost körde vi bort till starten för "Amperundan". Vi konstaterade på vägen dit att det är första gången vi springer den i riktigt fint väder.

Amperundan upptäckte vi förra sommaren när vi precis flyttat till Bonäs. Den är ca. 17 km lång och börjar med en rejäl stigning upp till Näsbergs fäbod. En riktigt fin, rolig och ganska tuff runda! Vi hade inte räknat med att det skulle vara så mycket snö kvar i skogen så den blev ännu lite tuffare idag än när det är barmark. Men det var varmt och skönt väder och vi njöt till fullo av att vara ute i skogen så det gjorde inte något att det tog lite längre tid. ;-)
På eftermiddagen kom Lena och Frida förbi på kaffe och bulle. Det var riktigt varm och gött i solen så vi satt utomhus och njöt! 

Nu har vi laddat upp batterierna och är redo för en ny jobbvecka! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar