torsdag 4 maj 2017

Första shortspasset

Igår hade Adam bilen och jag cyklade till jobbet. Jag kom iväg i god tid på morgonen och hann förlänga en liten extrasväng på Vasaloppsspåret. Det är ett skönt sätt att starta dagen på och det blev också en riktigt bra dag i skolan.

Det var underbart väder hela dagen och på vägen hem följde jag Siljansleden längs Österdalsälven mot Selja/Östnor. Det var inte ett moln på himmeln och riktigt varmt. Sjukt gött att cruisa omkring. Sista biten körde jag in på "Hundspåret" som startar vid Älvdalsvägen och går mot Bonäs genom naturreservatet. Fin och lagom svår för mig att cykla på. Mina cykelturer tenderar att bli en hel del gång med cykel men jag klarar och vågar lite mer både uppför och utför för varje pass. Det är verkligen inte bara att sätta sig och trampa som "man" naivt skulle kunna tänka...

Idag sprang jag mitt första intervallpass på länge. Jobbet anordnar en gemensam resa till Blodomloppet i Borlänge i slutet på maj och jag tänkte försöka få upp lite fart i benen tills dess. Har blivit mycket myslöpning i skog senaste tiden. ;-)

Vältajmad säsongsövergång.
Sista skidpassen och första shortspasset!

Jag satsade på att skrämma igång kroppen med ett 4x4 minuters pass med 2 min vila. Platt. Asfalt. Ungefär lika hemskt som jag hade föreställt mig det! ;-) Jag sneglade in i skogen mer än en gång och funderade på vad jag gjorde ute på asfaltvägen när jag har så fina löpstigar inne i skogen. Men det var kul att känna på lite högre fart. Jag tänkte mycket på att hålla upp stegfrekvensen och det gick bättre än förväntat. Jag låg på 188 steg per minut på den första och lättaste intervallen och några steg lägre sen. Det var lite klurigt att hitta rätt ansträngningsnivå och den tredje intervallen fick jag slita rejält när jag gått ut lite väl hårt. Fyra minuter är vansinnigt långt då. ;-) (En helt annan typ av pannbensträning än att springa långt i snöstorm eller höstrusk...;-)) Men riktigt gött när det var avklarat. Skönt med ett kort och effektivt pass; under en timme inkl. uppvärmning och nedvarvning.

Väderprognosen inför helgen lovar 20 grader och sol och Adam är passande nog ledig på lördag.
Lutar åt ett rejält långpass med lika rejäl fikapaus! ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar