tisdag 18 april 2017

Årets första rullskidpass - 4 mil stakning med Ski Team Skåne

Igår körde vi årets första rullskidpass. Ski Team Skåne arrangerade "Annandagsrullen" med start och mål på Ekerödsrasten utanför Hörby.  Jättekul att vi var i trakterna och kunde vara med och träffa ett helt gäng klubbkamrater! :)

Men först lite kort om vad som hände efter lördagens ultralopp. Efter loppet åkte vi hem till Oskar och Tina, åt väldigt god hemgjord pizza till kvällsmat och Marias supergoda efterrätt, Crema catalana (tydligen viktigt att inte förväxla den med fransk Crème brûlée ;-)) och njöt av att vara sådär härligt mosiga som man blir efter en hel dag ute. Alla som var funktionärer på Österlen Spring-Trail och stod ute i snöovädret hela dagen är värda en stor eloge!

Crema catalana

På söndagen vaknade jag klarvaken tidigt efter inte så många timmars sömn. Det gör jag ofta efter långlopp av någon anledning? Det var strålande väder ute och jag var hungrig och kissnödig. Att resa sig ur sängen var dock lite av ett projekt...;-) När Adam också vaknat gick vi upp och satte igång att baka scones till frukost.

Planen med dagen var att följa med Oskar och Tina och samla in banmarkeringar på några delar av banan. Det var en alldeles lagom aktivitet tyckte vi och våra ben! Oskar och Tina sprang från vars ett håll medan vi gick några kilometer längs Skåneleden. Vi hade massiv träningsvärk i framsida lår och vader och efter att ha tagit oss ut ur bilen stapplade vi omkring som två pigga 90-åringar i skogen.Sen mötte vi upp Oskar och Tina vid Hallamölla kvarn och åkte till Christinehofs slott för att lämna flaggorna och hjälpa till och montera ner målportalen. Efter det åkte vi på utflykt till Kivik och åt en sen lunch ute i solen på Bures. Lite typiskt att just lördagen bjöd på så dåligt väder men vi njöt i alla fall till fullo av söndagens fina väder! :) På kvällen åt vi lite sill till förrätt och grymt goda grillade lammracks och potatisgratäng till varmrätt. 

Oskar och Adam med den demonterade målportalen

Jag var lite osäker på hur formen och motivationen inför "Annandagsrullen" skulle vara. Adam hade varit sugen hela tiden och när jag vaknade på morgonen av att solen sken in genom fönstret var det inte så svårt att motivera sig ändå. Snöslask kände jag mig ganska färdig med så det var verkligen tur! När vi reste oss ur sängen konstaterade vi båda två att kroppen var mycket piggare än dagen innan. Skönt.

Halv nio kom Johannes från klubben och mötte upp och sen åkte vi tillsammans och släppte av Tina, som skulle springa istället för att åka rullskidor, någonstans längs Skåneleden och åkte vidare till Ekerödsrasten där starten för dagens utflykt skulle vara. Där väntade ett helt gäng klubbkamrater! Vi hängde på gruppen som skulle köra lite knappt 4 mil. Det var lite ovant att sätta på sig rullskidorna men det kändes snabbt bekant igen. Kroppen kändes oväntat pigg även om låren inte var helt fräscha...;-) Vi stakade dock bara så överkroppen fick jobba lite mer än benen den här gången.


Extreme rollerskiing

Det var en fin och rolig runda i böljande landskap och mestadels fint väder och väldigt kul att åka tillsammans med så många andra. Lagom till att vi kom tillbaka till samlingsplatsen för gemensam fika blåste det typiskt nog upp och blev kallare så efter en snabb fika på lite mackor, dadelbollar och Tinas goda rödbets/chokladkaka packade vi ihop oss och åkte hem. (Bra med många "hem"! ;-) Denna gången var "hem" mitt föräldrahem...)

Imorgon eftermiddag åker vi norrut och hem till Mora igen. Adam ska jobba igen på torsdag medan jag har påsklov veckan ut. Medan vi varit i Skåne har det tydligen varit kallt och kommit en del snö i Grönklitt så det ser ut att bli en del skidåkning till innan vi är redo för att packa ihop längdskidorna för säsongen! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar