lördag 17 januari 2015

Skidlektion för IFK Mora

På Skidlinjen som vi går är det inte bara träning för oss själva som ingår utan att kunna analysera och lära ut längdskidåkning är också en del av utbildningen. Att utbilda och hjälpa andra hjälper även oss själva att förstå skidåkningen bättre och bli bättre skidåkare. Vi märker hur mycket mer medvetna vi blivit om teknikdetaljer sen vi började här! Det är riktigt kul att titta på skidåkning på TV och se vad eliten gör rätt och fel. För tro inte att alla elitåkare har perfekt teknik...

I onsdags hade vi på skidlinjen skidlektioner för ett gäng ifrån IFK Mora. Det kändes lite speciellt att hålla skidlektioner för en klubb som IFK Mora. :) Det var en ganska blandad nivå på åkarna, vissa var nya på skidor medan andra hade åkt flera Vasalopp. Vi var fem från skidlinjen som fick vars en grupp (dock hade skåningarna samma grupp :-)). "Sydstaterna är omöjliga att dela på" - citat Minatti. 

Selfie från ett skatepass i Hemus i veckan

Vi samlades först inne i IFK Moras klubbstuga på Hemus och där gick Minatti igenom några filmsekvenser och de viktigaste principerna i växel två, tre och fyra. Sen gick vi ut och körde lite övningar som Minatti visat oss tidigare. Det var roligt att agera skidlärare och nog åkte de lite bättre när vi var klara trots att de blivit undervisade av ett par skåningar. ;-) Särskilt roligt var det att se hur stolta damerna blev när de hade stakat upp för en lång backe som Fia hade peppat dem till :-) Det var ju inte första gången vi haft en skidlektion men det var första gången vi hade det för folk vi inte kände sen innan och det blir lite annorlunda då. Nästa gång blir på måndag och då blir det för Mora kommun. Adam har ju utbildat en del i militären tidigare så han får nytta av det, dock lite mer anpassat för icke-militärer nu. ;-) Roligt och lärorikt att lära ut iallafall och vi hoppas på mer av det framöver!

Fias temperatur och kvällsmåltid

Idag var tanken att vi skulle åkt Intersportloppet (resultat här) men "pesten" kom i vägen. (Alla sjukdomstillstånds benäms "pesten" här på internatet...) I torsdags blev vi båda sjuka nästan samtidigt. Förkylning, huvudvärk och lätt feber. Inget halsont i alla fall men det blev ett enkelt val att stå över loppet eftersom vi inte vill riskera något inför Marcialonga nästa vecka. Lätt val som sagt men fortfarande väldigt trist att missa loppet. :( De senaste dagarna har vi inte varit speciellt aktiva... Vi har försökt komma ut och gå lite, badat fotbad på ordination från Minatti, druckit te, sovit mycket och försökt äta nyttigt. Fia har lyckats jobba en del också. 

Idag har vi varit lite piggare igen. Fortfarande trötta och lite hängiga men Fia blev av med sin feber idag. Vi har tittat på La Diagonela och lidit tillsammans med Bill Impola som körde fel med endast  3 km kvar av loppet när han var i stor ledning :-( Så sjukt tråkigt... Han drog ifrån klungan tidigt och körde solo hela vägen. Vinnaren idag blev istället Öystein Pettersen som lät Bill öppna vinnarchampagnen :-)

Känner vi oss pigga imorgon så ska vi ut och åka ett mycket lugnt pass :-) Hoppas hoppas!

2 kommentarer :

 1. Har Minatti slutat att rekommendera barfotapromenader?
  Krya på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det har han nog. Han är väldigt fixerad på fötterna annars :P

   Radera