onsdag 26 november 2014

Uppföljning på styrketester

När vi började skolan i höstas genomförde vi ett antal styrketester och igår var det dags att göra om testet.

Testet inkluderar fyra olika styrkeövningar: 
Bråsterk liggandes på rygg
Bråsterk liggandes på mage
Rygglyft i ställning med 10 kg extravikt
Mage (benlyft på bänk lutad mot ribbstol)

Vi ökade båda på alla övningar. Till viss del har det alldeles säkert att göra med att vi nu kört tex. bråsterk ett antal pass och aldrig hade testat den innan första testet. Men vi har helt klart ökat vår styrka under hösten med alla regelbundna styrkepass med fokus på maxstyrka och bålstabilitet.
Nu gäller det bara att få ut det på skidor också! :)

De övre är de gamla resultaten

Bråsterk mage, tar mest på rygg

Sen "premiären" i Orsa Grönklitt förra tisdagen har vi kört 7 pass på snö. Det är fortfarande så kul att vara på snö att vi inte hunnit tröttna på den 1,2 km långa banan. Förhoppningsvis blir den längre snart om kylan bara håller i sig. Än så länge har de flesta passen gått ut på att få snövana och få till tekniken i de olika växlarna. Det börjar ge med sig nu, vi vågar utmana lite mer utför, ha lite mer tryck i svängarna och idag började Adam hitta trycket i diagonalen vilket gladde Minatti. ;-)

Vår nya buss som vi cruisar runt i!
Mora Folkhögskola - för de som vill och behöver...

Efter styrketesterna körde vi också 10 minuter max på SkiErg. Sjukt jobbigt. Vi förbättrade oss båda men inte så mycket som på styrkan. Fia ökade på med 60 meter och Adam med 22 meter. Det var nog inte helt optimalt att ha kört tröskel på SkiErgen dan innan och vi hade nog båda hoppats på några meter till. Men en ökning är en ökning. Och SkiErg är SkiErg. Inte skidor ;-)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar