tisdag 18 november 2014

Snöpremiär på hemmaplan och 100 dagar till Vasaloppet

Idag satte vi oss i "skolbussen" strax efter 8 i morse för att åka till Orsa Grönklitt. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. I Mora finns ingen snö alls och det har varit ganska varmt senaste dagarna så det kändes väldigt osäkert hur förhållandena skulle vara. Skate med fartlekar stod på schemat och vi blev positivt överraskade efter uppvärmningsvarven på banan. Den var 1,3 km lång med dubbelspår och skatebädd. Lite lös snö i kurvorna men långt över vad vi förväntat oss ändå.

Rundan var dessutom lite mer lagom kuperad för vår smak (läs teknik) än banan i Bruks.

Efter uppvärmningen körde vi ett antal olika lekar/tävlingar. Slalom runt koner med och utan stavar, hand i hand i par, dragandes på varandra mm. Svårt men riktigt kul!

Vy från parkeringen
över stadion i Orsa Grönklitt

På eftermiddagen tittade vi på film från sprinttävlingen i Bruks och analyserade åkningen tillsammans med Minatti. Det var väldigt givande att se vad vi alla gör för fel och rätt. Tävlingssituationen har en tendens att synliggöra svagheterna.

Efter filmvisningen körde vi vårt vanliga styrketräningpass och efter middagen var det sen genomgång av vallning och preparering av de klassiska skidorna inför morgondagens träningspass. En hektisk dag med andra ord. Men vi klagar inte. ;-)

Minatti slösar pulver i utbildningssyfte


Idag är det tydligen 100 dagar till Vasaloppet. Känns bra att ha firat in det med första snöpasset på hemmaplan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar