tisdag 24 september 2013

Ett livstecken från en hektisk tillvaro

Förra veckan fick jag äntligen till en vettig träningsvecka vilket innebar att det inte fanns någon tid och energi över till att skriva här.

Träningsveckan såg i alla fall ut så här i grova drag: 
Veckan inleddes på måndagens med det sedvanliga distanspasset med klubben
På tisdagen var jag med på ett uppstartspass i stavlöpning på St Hans som Gustaf höll för nybörjargruppen och övriga intresserade
På onsdagen körde jag ett lunchpass på gymmet följt av rullskidintervaller med klubben på kvällen
Torsdag var vilodag
Fredagen inleddes med en morgonjogg och avslutades med diagonalåkningsterapi på kvällskvisten
I lörsdags körde jag och Gustaf ett distanspass på rullskidorna på tröga hjul
Och i söndags avslutade jag veckan med ett pass på gymmet.

Summa summarum: drygt 13,5 timmars träning

Förutom söndagen gick allt enligt plan. I söndags hade jag egentligen tänkt träna ett pass till men efter att ha varit på en lägenhetsvisning på eftermiddagen hade vi för mycket annat att tänka på och det blev för sent för att sticka ut.

Vi la ett bud på lägenheten senare på kvällen och nu väntar vi på att få klart att skriva kontrakt. Vi vågar inte ta ut något i förskott så jag berättar mer så snart jag vet om det går vägen. :)

Galet roligt och spännande är det i alla fall.

Idag ställde jag klockan lite tidigare än vanligt för att hinna med ett löppass på morgonen innan jobbet. Dessutom kom jag i säng i vettig tid kvällen innan för en gång skull. Trots det var jag inte superpigg när jag vaknade och mörkret ute gjorde inte saken bättre direkt. Men lite senare än planerat stapplade jag i alla fall ut ur lägenheten för att jogga en sväng. Känslan var precis som förra veckans morgonjogg överraskande bra och det var skönt att komma ut.

Jag försöker ställa in mig på att morgonjoggarna innan frukost inte ska gå fort utan bara ska genomföras och med den inställningen brukar det bli riktigt sköna och inte så jobbiga pass, varken mentalt eller fysiskt. Man känner sig så lätt och hurtig när man joggar omkring på morgongen och det kändes riktigt bra att sitta på bussen ner till Malmö-jobbet idag och redan ha avverkat dagens första pass.

Ikväll körde vi klubbpasset som vanligt. Jag har haft lite känningar i höger triceps/armbåge/axel och valde därför att köra på vanliga hjul, tvåor, idag. Det gick lätt och fint hela passet och pulsen var riktigt låg. Däremot kände jag av vänster armbåge istället som omväxling så jag ska nog ta det lite lugnt med rullskidandet några dagar.

Vätskepaus i solen i metropolen Staffanstorp

Här slutar Staffanstorp

Typiskt nog körde jag två av mina "potentiella armbågs/axel-problemövningar" förra veckan för första gången på länge så nu vet jag inte vilket som är orsaken:

Dips på gymmet i onsdags
Och/eller 1,5 timmars diagonalåkningsterapi i backe i fredags
(Förresten kanske stavlöpning i backe med alldeles för långa stavar också kvalar in som sabotör?)

Jaja.
Hög tid att sova!

Händer mycket spännande nu så jag ska försöka vara lite mer flitig med uppdaterandet framöver!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar