fredag 8 februari 2013

En härlig dag i Orsa Grönklitt

Idag på förmiddagen stack vi ut för att testa skidor och köra ett varv på morgondagens tävlingsbana. Orsa Grönklitt visade sig från sin bästa sida och himlen var lika blå som vallan. ;-) Gustaf testade ett par olika skidor och valde att valla upp sina Fischer till tävlingen. Jag har bara mina Peltonen med så valet för mig var lätt och skidorna funkade fint; jag hade bra glid och ändå helt ok fäste med blå extra. Jag gillar verkligen mina Peltonen och det är rätt skönt att inte ha en massa skidor att välja på. ;-) Nästa säsong blir det till att uppgradera skidparken med några fler alternativ. 

Vår lilla stuga

Det kändes skönt att hinna köra hela varvet i lugn och ro idag och friska upp minnet och få lite bättre koll på banprofilen. Vissa delar av banan hade jag verkligen blåst upp i tanken men jag inser också att flera av uppförsbackarna kommer bli tuffa imorgon på andra varvet (om inte förr). Det gäller att disponera krafterna i loppet lite bättre än på Stråkenloppet med andra ord. ;-) 

Jag har haft lite känningar i halsen sen igår kväll och försökte ta det riktigt lugnt idag och känna efter hur det kändes. Kroppen kändes bra men jag höll pulsen nere och tog det lugnt i backarna. Det var en sån där reklambroschyrsdag idag och det var ljuvligt och jag blev alldeles lycklig av att glida omkring. 

Härliga omgivningar

Gustaf och Håkan Gunnarsson

Efter testerna gick vi hem till stugan och duschade och sen styrde vi kosan till värdshuset för att hugga in på lunchbuffén. Där mötte vi även upp Egil från klubben, Jimmy och hans tjej Cecilia som vi träffat tidigare på dagen på skidstadion. Det blev en sen lunch och maten satt verkligen där den skulle. Måltiden toppades med några pannkakor med grädde och sylt och sen var jag mätt och belåten. :) Det gäller att fylla upp depåerna inför imorgon. 

Vi passade även på att shoppa några liquid i sportaffären. Jag har ju haft problem med att jag blivit yr och haft svårt att fokusera på de senaste tävlingarna och tänkte testa att försöka få i mig lite mer energi under loppet i morgon. 

Om det nu blir nått lopp vill säga. Halsen känns tjock och gör lite ont nu på kvällen. Jag hoppas verkligen att jag vaknar pigg som en lärka imorgon bitti! 

Känns det inte bra i morgon bitti tänker jag inte chansa. DNS (Did Not Start) är en jävligt tråkig förkortning men långt bättre än SIB (Sjuk I Bruksvallarna). 

4 kommentarer :

 1. Ser ut som ni haft det jobbigt i idag. Trist med så dåliga spår och dåligt väder ;)

  SvaraRadera
 2. Du skulle haft Coldzyme munspray när du fick klänningen i halsen, tar ner förkylningen i de flesta fallen om man tar det i tidigt skede. Prova...
  Lycka till!
  /Åkarparen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det ja! Jag har testat Coldzyme tidigare men har inte köpt nån ny när den tog slut. Den här gången hade jag tur och halsontet släppte efter en god natts sömn. :)

   Radera