fredag 1 april 2016

Sök Skidlinjen på Mora Folkhögskola

Nu är snart vår sista termin på skidlinjen över. Vi är så glada att vi vågade ta chansen och vill passa på att göra lite reklam inför ansökan till nästa termin.  Det bästa med skidlinjen är helt klart Christian Minatti! Det är han som ÄR skidlinjen. Det nästbästa är nog att den är i Mora. Mora är ett riktigt träningsparadis med närheten till all fin natur och snösäkra Orsa Grönklitt.

På skolans internat har vi bott "all inclusive" under snart två år. Frukost, lunch och middag serveras alla vardagar och förenklar tillvaron mycket. Det som skiljer våra lovdagar mot våra skoldagar är att vi inte har någon som skjutsar oss överallt, filmar och hjälper till med tekniken och att vi själva får laga mat. ;-)


En annan sak som är bra med utbildningen är att man inte måste gå den 100%. Har man ett jobb vid sidan om eller om man vill studera något annat ämne på skolan eller på distans så går det också bra.

Antagning sker framförallt utifrån personligt brev/intervju. Christian försöker få till en bra mix av människor i klassen och det absolut viktigaste är att man har en vilja att utvecklas. De yngsta eleverna i år är 19 år och den äldsta 49 och alla har väldigt olika bakgrund.

Länk till ansökan och mer information om skidlinjen finns här.

Det var inte lätt att göra ett urval men här kommer ett litet axplock av bilder (i total oordning) från vår tid på skolan:


Första teminen började med en guidad löptur för att
lära känna vårt nya närområde
(och svamparna i vårt närområde...)

Klassresa/träningsläger på Gotland

Första åken i Hemus för säsongen

Många utflykter vid Siljan...

Långfärdsskridskor på Siljan

Paddling på Siljan

Vårskidåkning i Grönklitt

Rullskidor på band

Backest uppför Blyberg

Träningläger i Torsby skidtunnel

Träning utanför Torsby skidtunnel

Busshaveri på väg hem från träningsläger

Läger i Idre Fjäll

Mer fika

Första åken i Grönklitt för säsongen

Det får räcka så. 
Är ni minsta lilla sugna: Sök! :)

Har ni några frågor kontakta gärna oss eller hör av er direkt till Christian!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar