söndag 3 april 2016

En vecka kvar

Idag är det precis en vecka kvar till Nordenskiöldsloppet. I fredags den 1 april (komiskt nog inget skämt) fick vi reda på att loppet blivit nerkortat med 4 mil med anledningen att det inte är någon snö på sjöarna, bara is. Det hade inte gjort oss något; att staka på is är som att köra rullskidor på tävlingshjul ju. ;-) Vi blev såklart besvikna och ännu mer nu när vi för en timme sedan fick se banprofilen för den nya sträckan: istället för ca 300 hm på 22 mil blir det nu 840 hm på 18 mil. Intressant att de först skrev att kuperingen skulle bli "marginellt" tuffare. (De kanske blandade ihop orden marginellt och markant?) Tre gånger så kuperat är inte riktigt vad vi definierar som "marginellt" och i senaste ändringen skrev de istället "betydligt" tuffare banprofil. Men det är fortfarande ett platt lopp. Ungefär lika kuperat som Vasaloppet men dubbel så långt.


Det kommer såklart fortfarande bli väldigt tufft. Det är lätt att råka tänka att det kommer bli mycket lättare nu när det "bara" är 18 mil. Men det är ju inte så att vi kommer kunna gå ut i ett högre tempo nu för bara för att loppet är 4 mil kortare. Det längsta vi kört någon gång är 9 mil och efter det är vi ute på nytt vatten och vi har ingen aning hur våra kroppar kommer fungera.

Under veckan som gått har vi tränat som vanligt (ca 10 h), lite lugnare under helgen. I fredags körde vi vårt sista distanspass innan loppet. Det blev tre timmar stakning i Grönklitt. Nu i början av veckan kommer vi ta det ganska lugnt. Vi ska ladda upp och försöka sova mycket (hoppas bara våra internatgrannar inte vänt dygnet totalt nu under lovet...). Vi har lite kvar att fixa också innan vi åker norrut på torsdag.

Första fikan på balkongen i härligt vårväder

Idag bakade vi kardemummaknutar och påbörjade kolhydratuppladdningen inför loppet. ;-) Vi kommer äta ganska normalt annars i veckan men lite mer än vanligt i förhållande till träningen kanske. Ladda, ladda! Undrar vad vi gör och hur vi mår om en vecka vid den här tiden?

Från sista distanspasset i Grönklitt

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar