lördag 9 april 2016

200 km längdskidåkning - imorgon gäller det!

Imorgon bitti klockan 6.00 går starten i Nordenskiöldsloppet. Det känns fortfarande overkligt och vi har verkligen ingen aning om vad vi gett oss in på! 

På eftermiddagen i fredags kom vi upp till Jokkmokk efter att ha mellanlandat en natt i Lövånger Kyrkstad.


Selfie efter fikastopp längs Höga Kusten

I den här lilla stugan i Lövånger kyrkstad bodde vi en natt 

Inte den nyaste tapeten i stugan...

Ingen micro i stugan men det gick som tur
var att koka micropopkorn utan micro...;-)

När vi kommit tillrätt på vårt boende i Jokkmokk (stort tack till Sara Mangs som fixat!) stack vi ut för att röra på oss lite och göra några första skidtester. Vi körde den sista slingan av banan, 13 km relativt kuperat. Det var riktigt skönt att röra på sig efter två resdagar men det gällde att hålla sig i skinnet för att inte pulsen skulle sticka iväg efter ett antal lugna dagar. Molntäcket sprack upp lagom till vi kommit ut på slingan.

Välsorterad mack i Jokkmokk:
 mask och maggot i ölkylen

Fina förhållande på sista slingan igår!

Efter det jämförde vi glid på skidor med och utan fäste och konstaterade att klistret sög som fn. Vi konstaterade också att det var till att sätta på de stora trugorna om förhållandena skulle vara så här på tävlingen. Spåren var överraskande fina men stavfästet mjukt.

Idag testade vi glid på våra skidor med fäste och provade ut de som gled bäst i våra ovetenskapliga tester. Vi är båda väldigt frestade att staka men försöker samtidigt vara förståndiga och inse våra begränsningar. Med fäste kan vi variera tekniken och avlasta mer och förhoppningsvis öka chanserna att ta oss i mål. Men det kan också gå fruktansvärt trögt...;-) Pest eller kolera. Vi kör på fäste! Vi hade tanke om att vi skulle kunna börja utan fäste och stanna och valla om det inte skulle hålla men skippade det. Vi vet inte hur vallaservicen kommer att se ut och hur snabbt och bra vi hade kunnat valla "i farten". Och har vi blivit så trötta på att staka kommer vi nog inte vara så mycket piggare om vi får fäste på skidorna heller. ;-)

Idag rekade vi starten på sjön
(Adam spanar in en cool GoPro drönare på bilden..)

Krokstastället (och Adam) levererar

Nu är våra "nödpåsar" packade och inlämnade på tävlingscentret. (En kan vi hämta ut efter 65 eller 99 km och en efter 164 km.) I dem har vi lagt ombyten och lite reservproviant som skulle kunna sitta fint om det är så illa att vi behöver hämta ut påsarna...;-)

Lite krångligare namn på stationerna än på Vasaloppet....
I Randijaur och Purkijaur finns våra nödpåsar...

Banprofilen, ca. 850 hm totalt

Det här kan gå precis hur som helst. Spännande! Det blir som att återuppleva första gången vi skulle åka Vasaloppet. Målet är målet, sen får det ta den tid det tar. Helst ska det dock inte hinna bli mörkt för pannlampor har vi inga. Vi hoppas verkligen att våra kroppar ska vara med på noterna för vi är inte villiga att riskera precis vad som helst för att ta oss i mål.

Vi ser fram emot ett riktigt äventyr! :)
Hör ni inget mer efter det här så har vi lagt skidorna på hyllan och börjat med knyppling. ;-)

Följ gärna vår långa resa på:
www.nordenskioldsloppet.se/liveresultat
Eller skicka ett sms (kostar 45 kr) med RBN mellanslag 8 eller 72 till
telefonnummer 72456. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar