onsdag 8 juli 2015

Sommar i Dalarna - regn, mygg och träning

Nu är vi på plats i Mora igen efter några veckor i Skåne. Det är riktigt kul och skönt att vara tillbaka. En känsla av lugn och välbehag sprider sig i kroppen så fort man rullar in i Mora. :) Dock blev vi överraskade av hur mycket folk (läs turister) som härjar runt här på sommaren!

Som vi nämnt tidigare så hyr vi ett litet hus på skolans område tillsammans med ett par från klassen. När vi var i Skåne fick vi meddelande om att det var fullt krig i huset mellan våra rumskompisar och myggen... Efter att ha blivit förvarnade var vi förberedda på det värsta men som tur är så verkar det ha lagt sig lite nu.

Leverans till Fia från Salomon: Skor, löparkjol och shorts

Innan avfärd till Mora hann Fia med en morgonjogg för att inviga nya skorna som kommit dagen innan. (S-lab Sense 4 Ultra) De satt som en smäck precis som de tidigare S-lab skorna vi har. Löparkjolen sparades däremot till bilresan som blev en väldigt varm tillställning utan AC. ;-)

Glasspaus vid Göta kanal i Sjötorp
(Zooma in för att se vad Adam tittar på)

Vädret sen vi kom upp har varit regn, uppehåll med blåst och regn och vi har försökt planera träningen utifrån väderprognoserna. I måndags när vi kom upp inledde vi dagen med ett löppass innan frukost. Ovanligt långt kom vi på våra dryga timme också; cirka en mil! ;-) Kanske är det våra A2/A3 löppass som gjort att vi kan hålla en lite högre fart på våra A1-pass innan frukost nu. 

Så här glad är Fia över att vara tillbaka i gymmet!

Som en del av att hålla träningsmotivationen uppe i sommar så försöker vi undvika att åka rullskidor när det är riktigt dåligt väder. Är vädret kass och vi tvunget ska var utomhus så springer vi hellre. (Helst intervaller.) Så igår när det var uppehåll och helt ok väder passade vi på att staka Orsasjön runt över Viborg och Bergkarlås. Det är ca 47 km med en jobbig klättring på över 200 m efter Orsa. Styrkepasset i måndags, som var det första ordentliga på fyra veckor, hade satt sina spår i överkroppen men det gick ändå helt ok.

Idag har vi sprungit naturliga intervaller i regnet i Östnor på "Släntracet"-banan. Fia sprang den med klassen för nån månad sen men för Adam var det premiär, och han gillade den! :-) Som namnet antyder går den upp och nerför slänterna i skogen i Östnor och vi tryckte på vad vi kunde uppför backarna och tog det väldigt lugnt mellan. Kul och precis vad vi (och våra ben) behöver! 

I Östnor finns även en roligare och plattare bana för de som
tycker Släntracet är för kuperat ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar