måndag 13 juli 2015

Fäbodlunken och fikapaddling

I lördags sprang vi en lokal löptävling vid Gesunda; "Fäbodlunken". Den är ca 12 km lång, går på stig eller grusväg och totalt tar man ca 360 höjdmeter. Den är ganska kuperad alltså. Vi gick båda in med inställningen att ha kul och se det som ett bra A3-pass. ;-)

Tävlingsexpeditionen

Ingen liten kille Bakom Adam

Förutom att Fia sprang fel några hundra meter när hon (och gubben hon hade rygg på) missade en banmarkering så är vi båda ganska nöjda. Formen var okej och vår uppförslöpning har helt klart förbättrats i år. Vädret var jättefint och banan väldigt rolig. Bra med A3-tid och kul. Mission completed! ;-)

Max Bergström, som vi delar boendet med, tipsade oss om tävlingen. Han sprang kanonbra och kom in på en fjärde plats. Tre minuter snabbare än förra året och bara drygt fem minuter efter vinnaren! Och det var inget dåligt motstånd på tävlingen med Jonas Buud som tvåa i herrklassen efter en rysk orienterare och Stina Nilsson som segrare i damklassen.

Resultat här

På kvällen var det väldigt fint väder och vi stack ut en sväng på Siljan och paddlade. Paddlingen var egentligen mest en ursäkt för att fika. ;-)

Det visade sig dock vara världens hallabaloo med båtar överallt så vi fick paddla lite längre än vi tänkt innan vi hittade en lugn och skön plats att fika på. Är det så här det är hela sommaren i Mora alltså?

I jakt på en lugn fikaplats

Kaffe på en stubbe

Fias nya kåsa som hon är mycket nöjd med.
(Att 20 kr kan ge så mycket glädje ;-))

Adam sjösätter kajaken efter fikan

På vägen hem fick vi höra från en sjöräddningsbåt att det var volleybollturnering på ön som vi fikade på sist, därav allt stoj. Det var lite av en lättnad och vi har förhoppningar om en lugnare tillvaro på sjön framöver. :)


Annars flyter dagarna på bra i Mora. Vi har kommit i ordning i vårt sommarboende och trivs väldigt bra. Igår körde vi ett morgonpass på skate innan frukost och stakade Sollerönrundan på eftermiddagen. 
Och nu ska vi ge oss av till Gesunda för ett skidgångspass!

Magiskt ljus på Siljan

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar