söndag 28 juni 2015

Kullen och Skäralid - jakten på höjdmeter i Skåne

Det finns många fina platser att springa på i Skåne. Naturreservaten Kullaberg och Skäralid är två trevliga ställen som man kan få ihop ganska många höjdmeter på. Kullaberg ligger längst ut på Kullahalvön och Skäralid ligger på Söderåsen inne i landet i nordvästra delen av Skåne. Skåneleden har markerade vandringsleder på båda platserna och om man vill springa i fin natur så är Skåneleden ett bra tips! :)

Idag tog vi bilen ut till Kullen och sprang ett par timmar där. Det finns många markerade avstickare ner till havet längs leden vi följde och tar man dessa så blir rundan riktigt kuperad och benen får verkligen arbeta. Ingen av oss är någon höjdare på brant löpning så idag tränade vi på att springa uppför backarna istället för att gå. Många små trippande steg istället för långa kliv = effektivare löpning.

Kul att yra omkring bland klippor som omväxling!

Selfie bland klipporna

Adam utforskar klipporna

Från klippor till skog
(Den lille plutten där nere vid staketet är Adam)

Många mysiga stigar

I fredagskväll bytte vi ut fredagsmys mot fredagsfys. Vi sprang ett fartpass längs 7.4 kilometers slingan i Skäralid och målet var naturliga intervaller, A2/A3. Vi tycker att vi tappat en hel del fart av all A1-löpning som vi sprungit i vår och det har också hämmat vår löpteknik en del. Mer naturliga intervaller alltså!

Bra backar för att vara Skåne! ;-)

Trötta ben?

Trappträning

Livet på en pinne

Okej, det var inte helt sanningsenligt att vi bytte "mys" mot "fys". Grillningen efter löpningen var inte helt omysig... ;-) Framförallt var det sjukt gott med mat efter passet. Myggen kunde dock ha hållt sig borta... 

Gott med grillad hamburgare efter träningen! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar