söndag 21 juni 2015

Jordgubbsloppet - midsommarfirande i Fyledalen

I år hade vi pratat om att vi ville åka ner på Österlen och springa under midsommarhelgen. Adam pratade lite med Oskar i klubben (som bor nära Tomelilla) och han berättade att han skulle springa en tävling på självaste midsommarafton: "Jordgubbsloppet". Det visade sig snart att det var en högst inofficiell tävling för Oskar och hans mamma Tinas släkt och vänner och vi tackade glatt ja till inbjudan att springa det.

"Jordgubbsloppet" har fått sitt namn för att själva grejen med loppet är att man äter jordgubbar tillsammans efter loppet. Loppet var nästan 10 km långt på en kuperad bana i Fyledalen; ett område som nyligen blivit naturreservat. Startfältet var imponerande starkt i förhållande till antalet deltagare. Formen kändes väl inte på topp direkt men vi var väldigt nöjda med att få till ett bra A3-pass i ett trevligt sammanhang. Och jordgubbarna smakade extra gott efteråt! :)

Innan start på Jordgubbsloppet 2015

Fia på väg in i mål, väldigt jordgubbssugen!

Efter loppet åkte vi hem till Oskar och Tina för att fortsätta midsommarfirandet. Vi duschade och gjorde i ordning två jordgubbstårtor inför kvällen medan Oskar visade sina engelska vänner svenska midsommartraditioner. (I traditionellt midsommarväder...;-)). Vid fyratiden började övriga gäster droppa in och sen var det dags för midsommarmat, följt av grillning och mängder av tårta och chokladkaka. Det var längesen vi åt så mycket. x)


Mellan rätterna monterade vi upp vår sovplats för natten i deras trädgård och höll tummarna för att det fina vädret skulle hålla i sig över natten.


"Extreme camping"

Avancerad midsommarlek

Spännande med tältning! ;-)

På midsommardagen hade Oskar planerat in en sightseeingtur i Fyledalen, förbi stenbrottet i Eriksdal till Snogeholm. Det passade väldigt bra efter gårdagens massiva intag av mat och kakor. 

Klättring i Eriksdal 

Adam poserar vid stenbrottet

Oskar är en riktig hejare på utförslöpning men den här gången gick det inte riktigt som planerat. (Men det slutade bra som tur var!):


Vi hade riktigt fint väder hela turen och omgivningarna var varierande och väldigt fina. Skåne är inte så dumt! :) Stort tack till Tina och Oskar som hade styrt upp ett midsommarfirande helt i vår smak. :)

Fika vid Snogeholmssjön efter löpningen

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar