onsdag 10 juni 2015

Hemma i Skåne efter fullspäckad vecka

Nu var det ett tag sen vi skrev här. Vi är mer flitiga på att uppdatera vårt instagramflöde så följ oss gärna där @fiaochadam. Vi gör ett försök att komma ikapp med bloggen igen nu i alla fall...:)

Efter en fullspäckad sista vecka i Mora är vi nu hemma i Skåne igen. När vi kom hem från Gotland var det bara en vecka kvar i skolan och mycket som skulle hinnas med. Vi körde backtestet i Blyberg igen gjorde styrketest och SkiErg-test, sprang Bjarnerundan (3 mil i terräng, varav nästan 1 mil i myr...). Vi körde själva ut till backen i Väsa och körde tröskelintervaller och till Gesunda för ett A1-pass rekande av omgivningarna. På onsdagskvällen hade vi avslutningsgrillning med klassen, på torsdagen var det avslutningsmiddag i skolan och på fredagen själva skolavslutningen. Skolavslutningen höll i Zorns gammelgård och var väldigt mysig och stämningsfull. Och värsta sommarvärmen hade hittat fram lagom till avslutningen! 

Fyra timmar terränglöpning

Fia på väg uppför Gesunda

Tröskelintervaller i Väsa

I fredags flyttade vi ut ur våra korridorsrum och flyttstädade. Rummen hyrs ut till sommarkursdeltagare och andra under sommaren så inga studenter kan bo kvar. Vi har dock fått hyra ett litet hus på skolans område under sommaren så vi flyttade över våra grejer till det. Trots att vi bara har vars ett rum och skulle flytta drygt 100 m så tog det sin lilla tid. Och varje gång man flyttar börjar man fundera över nyttan med alla prylar man samlar på sig. Skönt att tvingas till lite utsortering då och då!

Avslutningsgrillning med klassen

Traditionell skolavslutning

Pizza på stranden efter skolavslutning och flyttstädning

Nu är vi hemma i Skåne igen för några veckor. Vi blev hjärtligt välkomnade av ett somrigt Ängelholm under en lång morgonjogg direkt på söndagsmorgonen. Rundan vi sprang bjuder verkligen på skiftande miljöer; vi sprang längs klitterna på stranden runt Klitterhus, längs skogen som sandstranden håller på att ta över i Sibirien (området heter faktiskt så! ;-)) och in i Kronoskogen som är som hämtat ur en sagobok. Efter löptur och dusch mötte vi upp våra mammor och åt en sen morsdags-brunch tillsammans på Klitterhus.

Morgonjogg i Ängelholm

Träningen nu i juni kommer bli lite annorlunda än senaste halvåret; vi jobbar båda en del nu i juni så vi får lite övning i att leva ett "normalt" liv igen. 

Men vi ska verkligen njuta av att vara hemma i Skåne igen och se till att få ut det bästa av träningsmöjligheterna Skåne erbjuder. Vi ser fram emot löpning på Söderåsen, härliga långpass längs Skåneleden och rullskidpass uppför Hallandsåsen! Skåne är visserligen relativt platt men tar man sig bara lite tid att ta sig ut kan man hitta riktigt bra ställen för backträning även här. 

Löpning i mysiga Kronoskogen i Ängelholm
(Adam KANSKE trillade strax
efter att den här bilden togs... ;-))

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar