söndag 13 juli 2014

Full hand, en bra träningsvecka och intervaller uppför Hallandsåsen

I söndags körde jag och Adam en "full hand", dvs. fem timmars träning på en och samma dag, för att kompensera för en i övrigt rätt medioker träningsvecka. ;-) Att vår femtimmarsträningsdag råkade sammanfalla med årets varmaste och soligaste dag var kanske inte helt enl. plan men det fick gå.

Vi inledde med drygt 2 timmar och 4 mil skate på tävlingshjul på förmiddagen, fortsatte med drygt 2 timmar och 3 mil relativt kuperad stakning på 3:or och 4:or efter lunchpausen och avslutade med en knapp timme och 9 km terränglöpning. Sen tog vi ett väldigt efterlängtat bad i Tvedörasjön. Den stora utmaningen med dagen var att få ihop drickandet och inte tuppa av av värmeslag. Vi fick hushålla med vattnet och fylla på bältena på ett café en gång under stakpasset för att få i oss tillräckligt. Under löppasset visade det sig att det var värsta fluginvasionen i skogen och de gillade verkligen oss svettiga och till synes lätt döende stackars skidåkare. Usch och fy! Jag hatar flugor.

Efterlängtat dopp i Tvedörasjön
efter löppasset

Pulsbands- och sportbh-bränna delux

Dan efter körde vi det sedvanliga måndagsklubbpasset. Numer både hårt och långt. ;-) Inkl. vår transport till och från träningen blev det tre timmar och 47 km stakning. Treor bak för mig och treor rakt över för Adam. Vi körde impulser under i stort sett hela passet och på slutet var det riktigt segt. 

Annars har veckan inkluderat ett kort gympass, då det visade sig att gymmet gått över till sommartider, och ett teknikpass på skate i tisdags, en 12 km morgonjogg innan frukost följt av ett klubbpass intervaller på kvällen i onsdags. I torsdags vilade vi och avslutade kvällen på stranden i Ängelholm med pizza och rödvin för att fira ytterligare en månad tillsammans. ("Havsbadskjollans" pizzor kvalar in som några av de bästa pizzorna jag ätit i Sverige! "Salami" och "Goddag" är favoriterna (iofs också de ända jag testat...;-)))

Sju månader med den här härliga pågen! ;-)

Adam i kvällssolen

I fredags körde vi tre mil stakning på treor/fyror i Ängelholm på förmiddagen och och jag joggade en timma hemma hos mamma och pappa på kvällen när den värsta värmen lagt sig. 

Lunch med mamma på Klitterhus

I går lyckades jag lura ut min stackars mamma på rullskidorna. ;-) Hon har testat en gång för längesen och jag tyckte att det passade perfekt för henne att passa på och testa mina nya Elpex Evolution V som jag har tröga hjul på. Hon tycker det är lite läskigt med rullskidor men på treor gick det lagom fort och som hon stakade var det inga problem med de tröga hjulen. :)

Mamma på rosa finskidorna

Efter att ha kört lite teknik och styrkestakövningar med mamma stack jag ut en kort sväng på tävlingsskate innan lunchen. 

På eftermiddagen kom Adam och hämtade mig för dagens andra pass: backintervaller uppför Hallandsåsen. Jag var sjukt slö och ångrade innerligt att jag inte tagit en powernap efter lunchen. Men det var bara att bita ihop. Efter en dryg halvtimmes uppvärmning påbörjade Adam första intervallen uppför åsen.

Adam diagonalar uppför åsen och
jag kör bil.

Varje intervall var 2,5 km lång och vi körde två var. Eftersom det är så långt och ganska brant (ca. 160 höjdmeter) vågade vi inte köra rullskidor utför även om vi körde på tröga hjul. Så vi fick turas om att köra bilen upp och ner. Eftersom jag kände mig lite lätt risig efter uppvärmningen hade jag fått tillåtelse av Adam att ta det relativt lugnt och bara försöka ta mig upp utan att stanna. ;-) Diagonalåkningen kändes bättre än väntat och passet blev inte riktigt så hemskt som jag befarat. Det tog drygt 14 minuter för mig att ta mig upp. Eftersom jag inte tryckte på allt jag hade från start och är relativt nedtränad tog det drygt 4 minuter att komma upp i A3. Så summa summarum ca. 20 minuter A3 på två intervaller. Men framförallt är det bra pannbens- och teknikträning för mig med den här typen av pass inför höstens utmaningar!

Start vid kyrkan i Östra Karup och upp längs Tvehögavägen

På något sätt lyckades Adam se ganska pigg
ut på den här bilden tagen precis efter han kommit upp....

Kanske har det med hans bakgrund som fotomodell
att göra? Hemma hos Adams föräldrar finns minnen
från en svunnen tid...(Mycket manlig mössa måste jag säga!)

Idag är det riktigt regnväder i Skåne. Det har vräkt ner hela dan hittills och ser inte ut att ha för avsikt att göra något annat resten av dagen. Hmm. Bra för bloggandet om inte annat! ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar