söndag 20 juli 2014

Elpex Evolution

Nu har vi testat Elpex Evolution under några veckor och känner oss redo att skriva en liten "recension" om hur vi uppfattar den så här långt.

Så här beskriver Elpex själva skidan:
TESTVINNARE 2012! Elpex visar vägen genom sin nya teknologi. Den patentsökta hjulupphängningen ger åkningen en helt ny dimension. Teståkarnas omdömen: Skidlik känsla, stabil och lätthanterlig. 52 av 55 poäng i vibrationsdämpning. Stomme av kompositmaterial. Finns med 4 olika rullmotstånd. 


Svart för åkare upp till 90 kg
Rosa för åkare upp till 70 kg


Alla återförsäljare beskriver skidan som väldigt mjuk och skön att åka på. Den ska ta upp vibrationer från asfalten väldigt bra och de flesta anser att det är den bästa rullskidan som finns. Elpex flaggskepp alltså!

Vad tycker vi om den då?
Vi har båda kört mycket på Elpex Team-skida och varit väldigt nöjda med den. Den har skön svikt och vi hade svårt att se hur man skulle kunna göra en bättre skida än den. Nu har vi kört ett antal pass på våra Evolution; Adam på 4:or och Fia på 3:or. Både terräng, underlag och typ av pass har varierat; kuperat, flackt, ny asfalt, väldigt gammal asfalt, intervaller och distanspass.

Finskidorna fick följa med till stranden

Det som verkligen överraskat oss är hur bra den går på grov asfalt. Man slipper de jobbiga vibrationerna som normalt brukar kännas i fötterna. Stakning på kass eller grov asfalt är den verkligen kung på! Detta gör att skidan även känns mer snölik än andra rullskidor vi testat.


Fias mamma testade Elpex Evolution V på
sitt andra rullskidpass någonsin.
Tummen upp!

Många nybörjare uppskattar att skidan är så stabil och mjuk att åka på. Eftersom skidan tar upp vibrationer så bra går den också snabbare så fort asfalten är lite grövre. En perfekt tävlingsskida alltså nu när många rullskidtävlingar går på tvåor. Vi har dock valt att ha tröga hjul monterade på dem än så länge eftersom vi tycker att det är extra skönt att slippa vibrationer när man tränar mycket på tröga hjul.

Sammanfattningsvis är vi positivt överraskade över komforten och åkkänslan och ser fram emot många mil på skidorna framöver! :)

Det är inte bara vi som gillar Elpex, Kalla och gänget med!

Coolaste företagsbilen! 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar