söndag 1 april 2018

Världens bästa väder veckan!

Denna veckan har varit helt sjuk! Vi har haft strålande sol varje dag. Kallt (-15) på nätterna och runt nollan på dagarna. Gissa om jag (Adam) är glad att ha jobbat halvdagar!? ;-) Börjat klockan 12 och slutat 18 så det har varit helt perfekt. Här är lite bilder och vad jag hunnit med! :)

Veckan inledde jag med att springa till jobbet. Jag tog en tur ner på Orsasjön men skaren var inte helt 100. På vissa ställen sjönk jag igenom så jag fick gena genom Kråkberg för att hinna i tid. ;-)

Orsasjön

I Kråkberg

På tisdagen tog jag skejtskidorna från Hemus och körde Norra Garberg tur retur. Totalt 37 km och nästan 2 tim 45 min åkning.

Norra Garberg


Onsdagen gick i stakningens tecken. Var första stakpasset sen Vasaloppet. Föret var supersnabbt och det var en fröjd att åka. Blev 2 tim 30 min tillsammans med Ulf och Hedbys. På kvällen ville Fia åka lite efter jobbet så vi körde ett pass då med. Formen kändes bra så jag stakade på lite hårdare och passade på att köra slutet av elit 15 spåret som inte brukar vara spåret men som är riktigt kuperat.

VL spåret

Tillsammans med Fias kollega och hennes pojkvän åkte vi i fredags upp till Koppångens naturreservat några mil utanför Orsa. Det vi hört tidigare är att folk åker dit på våren och åker skaråkning. Snön höll inte riktigt för att skejta på men klassiska skidor gick bra att promenera fram på. Det är inte spårat där men de har packat lite olika slingor med en skoter som var riktigt hårda och bra.

Stek! :)

Vyn från vår snögrop


Björnen har vaknat!

Igår var det Påskafton, vi hade öppet på Johns så det var jobb för mig. Det var mycket folk ute o rörde sig. Många som fortfarande vill köpa skidor såhär på vårkanten. :) När jag kom hem stack jag ut i Bonässkogen och sprang en sväng i skoterspåren som bär riktigt bra nu! 

Idag har jag kört öppet klubbmästerskap som IFK Mora arrangerade. Det blev första tävlingen sen Vasaloppet. Starten var klockan 10:00 på Hemus skidstadio och målet var på stadion i Norra Garberg. 19 km och 370 höjdmeter. I och med att föret var hårt och kallt och att banan är ganska kuperad så valde jag att gå med fäste. Första fästloppet för i år. För det mesta fungerade det bra men där solen låg på greppade burken inte tillräckligt bra. 

Jag och Jakob

Starten

Jag kom inte iväg så bra i starten och hamnade en bit bak. Det blev typ solokörning för mig. Åkaren på bilden nedan i grönt låg bakom mig halva loppet ungefär sen gick han om och då orkade jag inte tag rygg.Banans kuppering ökar allt efter som. Det var lite svårt att veta hur hårt man skulle gå på. Jag tyckte ändå att kroppen svarade bra och det var riktigt roligt att tävla igen! Nästa helg är planen att köra Grönklittsjakten i Orsa Grönklitt. En dag med skejt och en dag med klassiskt. :)

Ikväll ska vi göra vår favoritpizza som vi upptäckte när vi var på besök hos Oskar och Tina i somras. Som bas har vi gestost och creme fraiche, sen har vi grön sparris, päron och valnötter. Toppar med ost och sen lite flingsalt, så jäkla gott! Degen gör vi såhär: 

Imorgon tror jag att vi ska till Grönklitt och njuta av solen lite till! ;-)

Ha en fortsatt trevlig påsk!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar