söndag 18 mars 2018

Efter regn kommer sol

Efter Vasaloppet har vi båda varit krassliga och förkylda. Jag (Adam) var hemma från jobbet ett par dagar och Fia tajmade in sina värsta förkylningsdagar under förra helgen. Under värsta dagarna gick vi och la oss väldigt tidigt på kvällarna och sov massor för att försöka ge oss bra förutsättningar att bli pigga igen. Så det har blivit några veckor nu med väldigt lite träning. Först uppladdningen till Vasan och sen återhämtning/tillfriskningen efter. Men denna veckan har vi kommit igång igen:

I måndags hade vi ett prova på pass med Team Nordic Trail på Hemus. Eftersom vi gått ledarutbildningen så kunde vi hålla i det själva den här gången! :) Passet blev 10 st 1 minuters intervaller med 1 minut vila mellan. Det var ett glatt gäng som dök upp trots att det regnade hela eftermiddagen. På kvällen var det i alla fall riktigt skönt ute, och perfekt kramsnö-väder som vi passade på att utnyttja till avslutningen av passet; snölyktsstafett! ;-) (Se videon nedan)

Snöpulsa uppför känns bra i benen!

Viktigt att hålla koll på tiden
Nästa pass med Team Nordic Trail kommer vara själva uppstarten den 4 april. Också gratis att delta på såklart! Uppstarten kommer vara lite extra speciell; själva grundaren till TNT, Miranda Kvist, kommer och håller i passet och pratar om verksamheten. Det kommer delas ut premier till de som är medlemmar eller väljer att bli medlem på plats samt att det kommer vara extra bra pris på medlemskap. Ni som är sugna kan gå in och anmäla er på Facebookeventet här! :)

I onsdags hade vi båda ledigt för att fixa lite saker inför lilltjejens ankomst. Det är full aktivitet i magen nu och det börjar vara dags att få vissa saker på plats. Vi var hos försäkringskassan (vi satsade på ett besök på servicekontoret efter att Adam försökt ringa dem och hade 131 före i kön...) för att fixa inför föräldrapenningen och sen var vi på socialkontoret och förberedde allt för faderskapsintyget för att slippa tänka på det efter födseln. Vi åt lunch på Café Zorn och spenderade eftermiddagen på den första av fyra föräldraträffar. Haha. Stämningen var lite stel, minst sagt. ;-) Efter det hade vi tajmat in rutinbesöket hos barnmorskan med provtagning (blodtryck- och HB), lyssnande och mätning av magen. 

På väg till Café Zorn
(små istappar!)

På torsdag morgon var jag med på ett intervallpass
med skidlinjen. Första skejt och fartpasset på länge...
"Host, host, host!"

Fokuset på träningen denna veckan har varit att komma igång igen och få lite fart/styrka i benen. Nästa vecka är det SM i Skellefteå och där är det bra om benen är med om man säger så. I fredags sprang jag till jobbet. Längsta löppasset i vinter på 1 timme och 45 minuter. För dåligt ja... 

Hade finfint väder på löppasset! :)

Bonäs från skogskanten

Efter jobbet i går körde vi upp till Grönklitt. Det var riktigt kallt hemma hos oss på morgonen, drygt -20, men blev fort varmare på dagen. På eftermiddagen när vi var kom upp till Grönklitt var det bara några minusgrader och strålande väder. Fia körde ett lugnt myspass medan jag körde testrace,15 km skejt. Det kändes helt okej. Tekniken kändes bra men benen blev slitna lite snabbare än vanligt vilket gjorde att jag inte riktigt kunde få ut max.

Fia med inte så lilla magen längre


Som det ser ut nu borde vi kunna åka skidor till midsommar i Grönklitt. ;-)

Idag körde vi till Grönklitt igen. Det gäller verkligen att passa på när det bjuds på finväder. Fia åkte ett 1,5 h pass med vår kompis Lena och fikade sen i det sköna vädret. Jag hade bestämt mig för ett långpass diagonalåkning. Ett par varv på elitbanan + utsiktspåret och lite annat tar ordentligt. Svårt att hålla nere pulsen där. Fick ihop 45 km i alla fall. Nu blir det att samla energi och överskott till helgen! :)

Vårvinter när den är som bäst

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar