torsdag 21 december 2017

Serietävling på Hemus

Igår körde jag (Adam) årets första serietävling på Hemus. Under fyra tillfällen under vintern anordnar IFK Mora tävlingar på Hemus. Jag har inte åkt de förut men i år ska jag försöka köra dem. De är alltid på tisdagar med första start kl 18:00. Störst är det dock bland juniorerna. Sträckan igår var 2 x 2.5 km och det var skejt, det fanns dock spår ifall man ville köra klassiskt! S.k "fristil". 

Jag jobbade fram till 18:00 igår. Jakob från jobbet skulle också köra och han trodde starten för h-17-99 skulle vara vid 18:45 ungefär. Så det blev lite stressigt när han 17:55 sa att första start var 18:30. (Eftersom de bara hade 15 sek mellan starterna istället för 30 sek som det brukar vara.)

Jag hann i alla fall och kunde värma upp 20 min innan min start. Jag har aldrig åkt ett 5 kilometers lopp förut. Det är en mycket knepig distans. Man måste gå ut hårt men inte så hårt att man går stum för tidigt. För att köra bra måste man nog chansa och hoppas att man har en bra kropp. Jag var i alla fall beredd på både maxpuls och brutal mjölksyra!

Jag stack iväg i ett tempo som jag har för 6 minuters intervaller ungefär. I första backen kände jag mig redan stum men jag fortsatte att trycka och hoppades att det skulle släppa. I utförskörningen efter släppte det lite och jag kunde trycka på ganska bra. I slutet av varvet kom jag ikapp en som körde klassiskt samtidigt som han som startat bakom mig kom ifatt mig. Ut på andra varvet tog jag rygg på honom men jag fick släppa i backen. Juniorer är snabba på korta distanser...

Kroppen var full av syra nu och jag flåsade som ett as... Jag påminde mig om att det bara var 2 min körning kvar och att det snart skulle vara över. I utförskörningen tog jag igen en del igen på han framför och jag lyckades passera en till. Junioren drog från igen när det gick uppför men jag lyckades nästan plocka igen allt i sista svängen och på upploppet!

Tackar supporten Ulf, Sven, Elias och Henrik för hejaropen! :)

Man kan beskriva ett 5 kilometers lopp som en 4 minuters intervall som aldrig tar slut... Väldigt jobbigt men det var roligt att tävla och jag fick upp pulsen högre än på länge på mina intervallpass!

Tid: 12:26 (+1:08)
Sträcka: 4.81 km
Placering: 6/14
Maxpuls:181 (95%)
Snittpuls: 172 slag/min (90%)

Resultat här 

Nu blir det en lite lugnare period över julen med lite mer löpning nere i Skåne! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar