måndag 25 januari 2016

En lärorik helg

Den här helgen har vi haft fullt upp med skidlektioner. Det är väldigt nyttigt och lärorikt att försöka lära ut skidteknik! Man måste verkligen förstå vad man gör när man ska försöka förmedla det till någon som inte stått så mycket på skidor och det är fantastiskt kul att se när saker och ting går framåt.

I torsdags körde vi vars en lektion med två glada smålänningar som tillbringade en långhelg i Mora. Det har varit kallt igen i helgen och i torsdags var det -18 grader i Hemus, men vi höll igång bra och njöt i solskenet.

Teknik i Hemus


I fredags mötte vi upp ett gäng från Electrolux i Grönklitt för att köra en gemensam tekniklektion. Under den gemensamma lektionen gick vi igenom de olika "växlarna" i klassisk skidåkning och körde olika balans- och teknikövningar tillsammans. På slutet fick de tävla mot varandra i två lag, med och utan stavar.

Tävling!

Efter det körde Fia en tekniklektion med två tjejer som inte kört så mycket längdskidor och tränade mest för att det är kul, och Adam hade teknik med en grupp som skulle köra Tjejvasan/Vasaloppet. Efter lektionerna käkade vi tillsammans med hela gänget uppe i Grönklitt och på eftermiddagen körde vi ett eget kort och effektivt intervallpass. (5x4 min)

Parallellt med våra egna lektioner har klassen under helgen tillsammans anordnat ett läger för ett gäng från Stockholm och i fredags kväll hade vi vårt första pass; videoanalys. Vi gick igenom filmerna som våra klasskamrater filmat tidigare på dagen. Det var bra för att få en bild av de olika personernas åkning och kunna hjälpa dem bättre på "speed-datingen" dan efter. I lördags skulle vi nämligen ha korta individuella lektioner på 15 minuter med var och en i gruppen. Adam körde med hälften av dem och Fia med den andra hälften. Några av dem gick ihop två och två för att få en lite längre lektion. Det var fullt ös under ett par timmar på förmiddagen. Kul! Lite mer utmanande att bara ha 15 min på sig, då gäller det att hitta vad som är viktigast att fokusera på. :)

Igår sov vi ut ordentlig och inledde dagen med en timmes morgonjogg innan frukost. Sen passade Fia på att plugga en stund (den här terminen läser hon "Kost för prestation" och "Idrottens träningslära - Optimal styrkeutveckling" på distans på Linnéuniversitet) innan vi stack ut på dagens andra pass: ett långpass stakning i Vasaloppsspåret.

Stakning i Vasaloppspåret

Denna veckan inleddes med en vilodag för oss båda. På eftermiddagen har Adam jobbat och Fia pluggat och fixat undan lite grejer. Vi har lite att göra i början av denna veckan eftersom vi ska på vår årliga Europaturné på fredag! :) Marcialonga och König Ludwig Lauf i Ski Classic är två av våra favorittävlingar varje år. Det är inte alls enligt plan att Marcialonga blir vårt första långlopp i år. Vi har haft lite oflyt med förkylning till Axa och inställt Moralopp. Men men, det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi får satsa järnet på premiären istället! Det ska i alla fall bli riktigt roligt att åka ner på en veckas semester i Alperna! :)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar