fredag 6 mars 2015

Stafettvasan 2015

Idag har vi båda åkt Stafettvasan. En väldigt rolig tävling och en bra uppladdning inför stora Vasan. I år var vi tre lag från Ski Team Skåne som körde och alla tre lag kom topp 100! Grymt kul och bra jobbat av alla som var med! Jag (Adam) fick  köra i första laget som kallades IF Ski Team Skåne Elit. Detta året har vi fått nya duktiga åkare till klubben och det är många som har utvecklats riktigt mycket så att få starta i första laget var inget man kunde ta för givet.

Precis som förra året fick jag äran att köra den sista sträckan och ta vårt lag i mål. Förra året lyckades jag ta ett par placeringar men i år var det för stort avstånd till det finska laget framför. Min sträcka är väldigt platt så jag valde att gå på blanka skidor. På vissa ställen var det riktigt snabba isiga spår vilket passar mig bra, där solen legat på hela dagen var det dock riktigt blött och långsamt.

Sträckor på Stafettvasan:
Sträcka 1, Sälen - Mångsbodarna 24 km. Henry Churchill
Sträcka 2, Mångsbodarna - Evertsberg 24 km. Johannes Andersson
Sträcka 3, Evertsberg - Oxberg 14 km. Marcus Vestlund
Sträcka 4, Oxberg - Hökberg 9 km. Gustaf Pettersson
Sträcka 5, Hökberg - Mora 19 km. Adam Ekstedt


Våra splittider 2015


Splittider 2014

Som ni kan se på våra tider så har vi åkt betydligt snabbare i år och jag är övertygad om att det inte bara har att göra med att föret var snabbare. 2014 kom vi på 6:e plats och i år kom vi på 5:e plats. Nästa år satsar vi mot pallen! Alla i laget körde riktigt bra och det är sjukt inspirerande att stå och vänta på sista sträckan samtidigt som man hör att laget hela tiden plockar placeringar :-) Det ska bli riktigt roligt att köra på söndag, förhoppningsvis kan vi ha lite nytta av varandra också nu när det är så många åkare som är jämna.


Adam på väg in i mål
Foto: Johannes Andersson

Precis som förra året så blev det en lång intervju
 av den energiska Roberto Vacchi :-)
Foto: Johannes Andersson

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar