söndag 15 mars 2015

e.VL - Vårskidåkning och besök från Skåne

Förra veckan hade vi en riktigt lugn återhämtningsvecka efter Vasaloppet. Efter vattenskidåkningen på Vasaloppet trodde vi nästan att skidsäsongen var slut så vi blev väldigt glada och positivt överraskade när vi kom upp till Grönklitt i onsdags. Allt var fortfarande öppet och det var riktigt fina förhållande däruppe! 

Första passet e.VL
Skidstadion i Grönklitt

Är man för trött för att åka skidor kan man ju
alltid ta selfies istället...

Finn en förvirrad skånsk skidåkare

Våra vänner från Skåne, Sofie och Jakob, skulle komma och hälsa på oss den här helgen och lösa in sin bröllopspresent: Ett träningsläger i Mora med skånska landslaget ;-). Så vi var väldigt glada att spåren var så fina trots det varma vädret. 

Efter gemensam brunch och vallning på fredagsmorgonen åkte vi upp till Grönklitt för lektion ett och första gången på längdskidor för dem båda. Termometern visade 5 grader (plus) men spåren var hårda och fina och det var perfekt klisterföre. 

Adam är nöjd med elevernas framsteg

Så här glada blev "eleverna" när de slapp åka
skidor och fick äta våfflor istället...

Endast 85 kr! (inkl. sylt och grädde)

Stek utanför våffelstugan i Fryksås

På lördagen hade vi en heldag uppe i Grönklitt, med lunch på Toppstugan och fika i spåret. Det hela avrundades med middag och oplanerat Melodifestivaltittande. (Fast så här i efterhand ångrar vi att vi inte såg den den här versionen istället.)

Alperna eller Grönklitt?

Det var riktigt kul med besök och båda två gjorde stora framsteg i spåret under helgen. Jakob berättade att han hade bestämt sig för att göra en svensk klassiker tillsammans med en kompis under nästa år så det kan behövas! Jakob hade lättare för diagonalåkningen medan Sofie var en talang på frånskjut och vi försökte peppa henne att utmana Jakob i spåret. 

På lördagseftermiddagen, när vi hade 100 m kvar till fikaplatsen vid sjön, hände det som inte fick hända; Sofie väggade. Hon hade tunnelseende och spaghettiarmar och Adam fick köra och hämta fikan och locka ner henne till sjön med löften och kaffe och kanelbulle. ;-)

Två fikasugna skåningar i motljus

Idag åkte vi upp till Grönklitt tillsammans med Frida, Agnes och Max. Nu när det är skarsnö kan man åka skate i stort sett överallt där uppe och det var riktigt kul att tramsa omkring och köra slalom mellan träden. 

Adams ö

Adam körde lite längre för att få några mil i benen inför femmilen i Kalix nästa helg medan Fia nöjde sig tidigare och prioriterade fika i solen tillsammans med Agnes och Frida framför mil i benen. ;-) 

Det var den veckan. Nästa vecka kommer vi ha fokus på teknik och filmning. På onsdag är det friluftsdag på skolan och Skidlinjen anordnar skidskola och "Skeriolvasan" (5 km klassiskt) i Grönklitt. 

Det är nästan så vi skäms för hur bra vi har det...
Men bara nästan. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar