tisdag 13 maj 2014

Viared Classic Rollerski

Andra tävlingen i helgen var på rullskidor. Viared Classic Rollerski är en ny tävling för i år som lockat ett stort startfält. Arrangörerna Erik Wickström, Rickard Bergengren och Mattias "Z" Carlzon hade gjort ett kanonjobb och fått ihop tävlingen väldigt bra på kort tid.

Banan var en vändbana på 32 km och tävlingen gick på träningshjul. Det blir mer skidlikt än tävlingshjul och lockar ofta fler motionärer. Kan man bara hitta ett bättre standard och märkning av hjul så får gärna fler tävlingar gå på "tvåor" för min del. Som det är nu kan det vara väldigt stor skillnad på rullet beroende på fabrlkat och årsmodell på hjul.


Strax efter starten
Foto: Johan Valkonen

Jag var beredd på att formen efter gårdagens millopp och en relativt hård träningsvecka inte borde vara på topp men hade ändå förhoppningar om att kunna göra ett ok lopp. Jag kom iväg hyfsat i starten men kände direkt att det inte var någon tävlingsskänsla i kroppen överhuvudtaget. Jag taggade inte till och hade inget adrenalin som pumpade. Jag hängde inte på Madde när hon passerade (flög förbi!) nån kilometer efter starten och blev ifattåkt av Majken och Catharina Ramhult på vägen ut till vändningen.

En sak som jag är nöjd med är i alla fall att jag inte tappade så mycket uppför som jag brukar och att jag använde benen och diagonalade mer än någonsin på en rullskidtävling. Jag försökte hetsa upp mig själv lite och jaga ifatt Catharina som fått en liten lucka på vägen tillbaka. Efter ett ryck lyckades jag gå ifrån och taggade till lite när jag började se slutet på det och insåg att jag hade grepp om situationen och kunde ta andraplatsen. (Fast just då trodde jag att det var tredjeplatsen eftersom jag inte sett att Sandra Hansson inte kommit till start...)

Det var en rolig men ovanligt kuperad bana och ganska trögt i blötan. Egentligen hade jag en ganska bra känsla i kroppen andra halvan av loppet men energin tog slut direkt och snittpulsen var på tok för låg på en så här kort tävling. Vätskebältet räddade mig! Jag var tvungen att ta mig tid att dricka ett antal gånger under loppet. Det kändes bättre så fort jag fått i mig lite sportdryck, men jag tappade snart trycket igen. Antagligen lika mycket mentalt som fysiskt.

Adam på väg in i mål
Foto: Johan Valkonen

Adam hejade fram mig sista biten in i mål. Han hade gjort ett bra lopp och slutat 11 med bara några sekunder upp till 9:e plats. Adam stod över Lundaloppet i lördags eftersom han hade lite känningar i halsen. En lång dag med tävling i regn och rusk var precis vad förkylningen behövde och han har varit hemma sjuk igår och idag. Jag var också ganska risig igår eftermiddag och tog en välbehövlig vilodag.

Bäst i klubben var Gustaf som smackade in en grym fjärdeplats. Fyra skåningar på topp 15 och totalt 10 Ski Team Skåningar i tävlingen. Härligt! Och prisbordet på tävlingen var digert. Hade vi inte suttit fem pers i Gustafs bil kanske Johan Kanto blivit utan skottkärra (eller rullebör som vi säger här i Skåne) men nu nöjde jag och Adam oss med vars en rullskidväska. Och jag "vann" en startplats till Alliansloppet!

Johan Kanto poserar med sin skottkärra

Adam marcherar fram till prisbordet
Foto: Johan Valkonen

Mycket folk samlades till prisutdelningen!
Foto: Johan Valkonen

Efter tävligen åt vi sjukt ambitiös buffé på en restaurang nära starten innan vi rullade hem mot Skåne igen.


Efterrättsbuffé deluxe
Mysig restaurang!

Resultat finns här: 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar