torsdag 8 maj 2014

Träning och tävlingar

Efter Adams övningsinlägg känner jag lite press att ta tag i bloggandet och uppdatera er om vad jag sysslar med också.

Träningen har flutit på ganska bra senaste tiden efter några veckor kring påsk med lite träning. Förra veckan fick jag ihop nästan 11 timmar träning. Jag körde bland annat fyra rena intervallpass (stakning på rullskidor, tabata på skierg och två löppass) och ett hårt distanspass på treor med insprängda intervaller med klubben. 

Klubbpass förrförra veckan

Nya intervaller med Adam förra veckan

Den här veckan inleddes med ett kombinerat distans-/intervallpass med klubben i måndags. Jag körde på tvåor eftersom treor gällde för led 1-åkarna. Gustaf hade en plan som inkluderade fem "bergspris" i några olika backar men den gick om intet när det visade sig vara vägarbeten och utlagt tjockt med grus på Torna Hällestad-vägen. Men vi fortsatte med ny plan. 

Efter vi kommit uppför "Vildsvinsbacken" visade det sig att det var grus åt alla håll så det var bara att bita ihop och ploga fram. För er som känner till omgivningarna var backarna följande: 1: Nya intervallbacken i Södra Sandby 2: Vildsvinsbacken 3: Rögle dammar 4: Hardebergabacken 5: Backen från pizzerian upp till Vipan. Passet kändes helt ok men jag fick inte upp pulsen riktigt så mkt/lätt som jag borde. Men oavsett ett bra och kul pass med ca. 17 min A3. Med sina 38,5 km (inkl. transport till och från träningen) blev det ett bra distanspass också. 

I tisdags vilade jag och igår var det klubbpass igen. Det hade regnat större delen av dan och jag var inställd på ett riktigt grispass. Men på kvällen klarnade det och det blev en fantastiskt fin kväll. Först körde vi teknik och balansövningar (bland annat frånskjut utan stavar, frånskjut i överfart och diagonalåkningen med riktigt lång "glidfas"). Efter det körde vi slut på triceps och lats med ett antal olika stakstyrkeövningar innan vi började själva intervallerna. 

Gustaf höll i passet och berättade att planen var att döda triceps innan intervallerna för att tvinga fram lite mer benåkning. Det funkade bra det! :) Jag diagonalade frivilligt! ;-) Vi körde ett nytt intervallpass i Hardebergabacken den här gången. För er som har koll på Hardebergabacken så var intervallerna: 1. Ända nerifrån vägen. 2. Från svängen där det alltid luktar gris 3. Från vanliga stället.  Dvs. lång, mellan, kort x 2 serier. Ca. 6,5 - 4 - 2,5 min för mig på tvåor med rullvila ner mellan. Jag fick upp pulsen lätt men tryckte inte på hårdare än nödvändigt. Jag hade ingen motivation alls att kräkmaxa och bestämde mig för att spara mig lite inför helgens strapatser istället. Men riktigt kul med ett nytt bra pass som ger ganska mycket A3. (Ca. 20 min utan att pressa.)


Skåne är galet fint den här tiden på året

"Helgens strapatser" innebär först Lundaloppet på lördag (10 km stadslopp) och sen Viared Classic Rollerski (37 km på träningshjul) på söndag. Jag har sprungit för lite (och ätit lite för mycket! ;-)) för att springa så snabbt som jag vill och är inställd på pannbensträning i klass med förra året. Lite ångest! Efter det hoppas jag att jag hinner återhämta mig någorlunda inför rullskidtävlingen. Verkligen inte optimalt men det får gå den här gången. Jag har sprungit Lundaloppet de senaste åren och vill inte missa det. Och när det för en gångs skull är massivt motstånd i damklassen på en rullskidtävling är jag inte den som bangar ur! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar