måndag 19 maj 2014

Halsont och nya skor

Senaste veckan har jag tagit det riktigt lugnt. Adam blev förkyld efter förra helgens tävling och på måndagseftermiddagen började jag känna mig risig jag med.

På tisdagen kom skorna som jag beställt från Wiggle; Adidas Adios 2, uppföljaren till mina favvoskor. Jag hade förhoppningar om att hinna få hem dem till Lundaloppet men det sket sig alltså. När de nu väl dök upp kunde jag inte motstå att sticka ut en liten sväng och känna på dem. Jag var inte så nöjd eller övertygad efter passet. Jag tyckte inte att de kändes alls lika bra som mina totalt nedslitna adios och till på köpet kände jag mig rätt risig i allmänhet. Jag var varm och hade låg puls så jag sprang hem efter bara 20 minuters löpning.

Välanvända Adidas Adios

På onsdagsmorgonen vaknade jag med ont i halsen och hade ont i halsen hela dagen. Jag tränade alltså inte. Har jag bara lite småont i halsen när jag vaknar och det sen känns bra senare på dagen brukar jag träna. Men när det hänger i under dagen får det vara. Jag gick inom apoteket på vägen hem från jobbet och köpte en "Coldzyme" som jag använt flitigt i veckan med förhoppning om snabbt tillfrisknande. 

Det kändes faktiskt ganska skönt att ha en anledning till att inte träna. Jag kände mig sliten efter intervallveckan som avslutades med tävling både lördag och söndag och var inställd på att all träning jag skulle kunna få till den här veckan var bonus. Adam var hemma från jobbet måndag och tisdag men kände sig tillräckligt frisk för att vara ute på övning onsdag till torsdag kväll. Sen jobbade han som vanligt i fredags och var hemma i lördags innan han skulle ut på en ny tiodagarsövning idag på morgonen. Så det var skönt att inte pussla med träning utan bara ta det lugnt och umgås. Vi fixade inför försäljningen av Adams lägenhet, bakade, grillade och tittade på film. En skön helg med andra ord!

Viloveckan resulterade i två surdegar. (En gjord på rågmjöl och en på vetemjöl.) Och efter ett par dagars matande och jäsande: Tada. Fem baguetter med vetesurdegen som bas. Jag var riktigt nära att sabba dem genom att glömma dem i ugnen när jag pratade i telefon med mamma men lyckades rädda dem i sista sekund. (Med tanke på hur många steg de här baguetterna görs i vore det ganska trist...recept härifrån.) Som tur var blev de goda i alla fall. Knaprig skorpa och mjuk och elastiskt innanmäte. Jag ska hämta hem min hushållsassistent som har mellanlandat hemma hos mamma och pappa så jag kan baka lite lättare framöver.

I torsdags kändes halsen bättre och jag körde ett kort styrkepass hemma i lägenheten. På fredagsmorgonen vågade jag mig på en timmes morgonjogg och på lördagen körde jag och Adam ett kort skatepass på tävlingshjul innan vi åkte ut till Flyinge Plantshop för att köpa lite växter till uteplatsen.

Blev ganska fullt i bilen....

Eco driving

Idag har det regnat en stor del av dagen. Jag skjutsade ut Adam till regementet i Revinge vid sju i morse för att ha tillgång till bilen under tiden han är borta. Väl hemma igen dröjde det inte länge innan jag somnade igen och sov flera timmar till. Strax efter lunch hade jag tänkt sticka ut och rulla en sväng men då regnade det massor och jag stack till gymmet istället. Efter några timmars vila efter gympasset stack jag ut och sprang en sväng. Det var uppehåll när jag började klä på mig men lagom till jag var på väg ut öste det ner igen så jag slängde på mig regnjackan och gav mig ut. Det var ganska varmt trots regnet och sådär skön luft som det blir när det regnar så det blev trots allt en ganska njutbar runda på en timme. Ländryggen protesterade dock och tyckte nog att det räckte med att jag hade avslutat gympasset i "bellyback"-ställningen. Men skorna kändes bra! :) Det behövdes nog bara ett pass för att komma igång och bli kompis med dem och en frisk kropp. 

Adidas Adios 2
Blöta och skitiga efter dagens pass

Det sköna med den här lugna träningsveckan är att träningssuget är tillbaka! Löpningen känns jättekul, jag är taggad att öka på gymträningen igen och längtar efter rullskidintervaller, rena stakpass och skate.

Det finns så mycket kul att sätta tänderna i! :)

Fast nu är det hög tid för lite sömn. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar