fredag 4 april 2014

Njutpass i april

Trots tystheten här på bloggen så tränas det på. Det känns som att jag har slappat väldigt mycket senaste veckorna men träningsstatistiken visar i alla fall att jag trots allt tränat lite mer än 40 h senaste 30 dagarna och 126 h sen årskiftet. Men många myspass har det blivit sen Vasan. :)

Jag har kört en hel del skate. Det är en härlig sommarsport och de första rullskidtävlingarna som jag vill köra går helt eller delvis i fristil. (Landsjön runt och King of the hill) Det är skönt med en träningsform där syftet inte måste vara att köra långt eller hårt utan där all träningstid är värdefull. :)

Adam har hjälpt mig mycket med tekniken och det har varit riktigt kul att skejta lite som omväxling. Starkare ben och bättre balans än tidigare säsonger har tagit mig ett litet steg framåt men det återstår mycket tekniknötning för att jag ska kunna åka bättre. Jag har varierat åkningen med att köra på tävlingshjul och Adams träningshjul och nu i veckan körde jag mig första pass på hans tröga träningshjul. Tvåan är fortfarande ett aber, men jag har fått mycket bättre förståelse för hur den funkar och vad jag behöver tänka på och öva på. Behövs mycket filmning och nötning för att få allt att funka samtidigt bara. ;-)

I måndags körde vi för andra gången ett nytt upplägg på klubbträningen. En grupp körde vanlig distans, medan vi var ett gäng som körde ett kombinerat distans- och intervallpass. Hårt OCH långt. Puh. Vi var ute i över 2,5 timme (nästan 4 mil) och körde jägarmarch en stor del av passet. Längs rundan stannade vi till i Södra Sandby och körde 3 intervaller (à ca. 4,5 min) i en "ny" intervallbacke. Den är riktigt bra med varierad lutning och tvära svängar och några riktigt branta partier. Gruppen var dessutom väldigt jämn så vi hade mycket nytta av varandras sparring. Kräkvarning!

I onsdags var det klubbkväll så det blev ingen klubbträning. Passade bra att vi kört så hårt på måndagens pass alltså. Det slet ganska mycket och jag var rätt mör dagarna efter. Klubbkvällen bjöd på information om klubben och framförallt fika och prat med klubbkompisarna. Trevligt som alltid.

Håkan, och Thomas lillfinger

Igår körde jag och Adam ett riktigt njutpass. Det var soligt och skönt väder och vi gled omkring i 2,5 h innan vi körde hem och åt plättar. :) (Ska lägga upp Adams braiga recept på kesoplättar här sen.) Jag körde på tvåor och Adam på sina sprillans nya treor. Jag måste ta mig i kragen och sätta på treor bak igen och sluta mysa omkring på tvåor.

Fint väder och fina Adam

Vilken kväll!

Den lilla plutten på krönet är Adam...;-)

Nu ser jag fram emot en skön helg med återhämtning och träning!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar