tisdag 8 april 2014

Hejdå Skåne - Hej Dalarna!

Nu är det klart. Helt galet! Den här 32-åriga tjejen/tanten kommer att ta sitt pick och pack och flytta till Mora i slutet på augusti. Inte bara jag såklart. Jag och Adam har båda sökt till skidlinjen på Mora folkhögskola och nu har vi fått bekräftat att vi är antagna. Från och med den 25 augusti och ett år framåt blir det träning på heltid! Så jääääkla roligt och gött! :)

Kärlek, snö och skidåkning.
Det blir inte mycket bättre än så.

Vi kommer att bo på skolans internat för att verkligen kunna fokusera helt på träningen. På vardagar ingår all mat vilket känns helt otroligt lyxigt. Fast det ser lite stressigt ut att hinna med allt ätande...;-)
Matsalen där vi kommer spendera en hel del tid...;-)

Det var tillfälligheter som fick oss att överväga att söka till skolan. Adam visste inte ens att utbildningen fanns men jag hade hört talas om den tidigare och bott på skolans vandrarhem under läger i Mora. Då passade det inte med min livssituation att gå där men nu kom vi fram till att det faktiskt skulle kunna fungera. Först skojade vi mest om det men stegvis växte det fram till ett beslut att göra allvar av våra drömmar och söka.Jag hyr en lägenhet i andrahand som jag måste flytta från innan sommaren och Adam har en ganska liten lägenhet som han ändå måste sälja om vi ska kunna bo tillsammans. Dessutom har han stått länge i bostadskö hos LKF (Lunds kommunala fastighetsbolag) vilket innebär att vi kommer kunna få en bra hyresrätt när vi flyttar tillbaka till Lund och Skåne efter året i Mora.

Adam får tjänsteledigt från sitt jobb och jag har haft en bra dialog med mina kollegor som jag konsultar åt och med mig själv och min egen firma...;-) Förhoppningsvis kommer jag kunna underhålla nätverket som jag har byggt upp, arbeta en del på distans och börja arbeta som vanligt när jag kommer hem igen. Det känns trist att lämna en arbetsplats som jag verkligen trivs på men jag känner samtidigt att den här möjligheten inte återkommer. Det är nu eller aldrig. :) Jag har många år av jobb framför mig och hoppas att allt löser sig på bästa sätt. Det brukar göra det.

Det känns lite trist att lämna Skåne när vi har ett så bra gäng i klubben också. Det händer stora grejer nu och skånsk skidåkning kommer aldrig bli sig lik! Men självklart kommer vi fortsätta att tävla för Ski Team Skåne och vi planerar att vara med på träningsläger och träna med de andra när vi är hemma i Skåne under loven. (Haha! När hade man skollov senast?! :))

Men fördelarna med att bo i Mora väger över just nu:
- Vi kommer kunna fokusera 100% på träningen under ett år. (Och få studiemedel för att göra det...;-))
- Träningstiden på snö kommer att öka med typ 1000% ;-)
- Vi kommer få mycket mer hjälp att utveckla tekniken.
- Det kommer bli närmare till många tävlingar under vintersäsongen.
- Vi kommer ha mindre än 2 timmars bilresa till Torsby och skidtunneln (i stället för över 6 nu) och nära till Norge.
- Nya omgivningar och nya träningsmöjligheter på nära håll. (Jag ser tex fram emot att paddla kajak och köra långfärdsskridsko på Siljan som ligger precis vid skolan och kunna träna mycket mer i terräng...)

Framförallt ska det bli så himla spännande att träna på heltid under ett år. Det här är så nära de sponsrade elitåkarnas förutsättningarna som vi kan komma. Vad kommer vi vilja (och orka) göra på vår fritid när vi kommer kunna träna på "arbetstid"? Kommer jag börja knyppla? Kommer Adam sjunga i skolkören? Kommer vi tröttna på träning? Hur bra kommer vi kunna bli? Det återstår att se.

Jag ser verkligen fram emot att få tid och energi att väcka bloggen till liv igen och hoppas att ni hänger med mig och Adam till Mora!

21 kommentarer :

 1. Häftigt! Tränaren Christian Minatti är den bästa tekniktränare som jag fått tips av och han har Sveriges snyggaste tyskbrytning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter lovande! Jag har fått ett bra intryck av Minatti och hans "tyskbrytning" är underbar.

   Radera
 2. Kul, grattis och välkommen till Dalarna!

  SvaraRadera
 3. All in! Det här gillar vi! Grattis till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rickard! Det ska bli riktigt kul det här. :)

   Radera
 4. Vad kul att höra detta, jag har läst din blogg av och till under flera år och inspirerats! Nästa år blir vi klasskamrater :) jag tog samma beslut för ett år sedan och lämnade vardagen i sthlm med heltidsjobb och började här, jag jobbar 50% på distans och det fungerar bra. Har inte ångrat en sekund och nu har jag sökt ett år till.

  Hör gärna av dig om du har frågor om Mora, skolan eller annat! Jag skrev blogg i höstas men tappade bort den i vintras när snön kom, men första månaderna kan du läsa om här om du vill, www.franklyfrida.blogspot.com

  Hälsningar Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt! :) Låter väldigt bra! Kanske återkommer till dig om vi har några funderingar. Annars ses vi i höst! :)

   Radera
 5. Grattis till ett suveränt val av sysselsättning!
  I Mora kommer ni få otroligt bra förutsättningar för träning (och fika!) och dessutom en av landets absolut galnaste och bästa tränare i CM.
  Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina! Känns verkligen helt rätt. Minatti verkar bra och inspirerande så det ska bli spännande att få ha honom som tränare. Och fika är ju aldrig fel! ;-)

   Radera
 6. Lycka till bägge två! Jag tycker hela mat upplägget verkar speciellt bra! Missa nu inga måltider - ni behöver dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tina! Vi ska göra vårt bästa! ;-)

   Radera
 7. Men åh så roligt. Stort GRATTIS! Nu blev jag riktigt avundsjuk faktiskt..:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anki! :) Det är bara att söka! ;-)

   Radera
 8. Nja Tina - när ska det hinnas med distanspass om man ska lyckas klämma ner varenda fika???
  Blir Team Skåne av med två personer nu som istället får dalakänning och går upp i IFK Mora??? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nänä Lasse! Ski Team Skåne lämnar vi inte! Vi ska bara suga åt oss all kunskap vi kan och återvända till Skåne med alla erfarenheter. :)

   Radera
 9. Vad häftigt att ni följer era drömmar! Lycka till, det kommer bli ett toppenår tror jag!

  SvaraRadera
 10. Så roligt, grattis till er!! Ni kommer att stormtrivas och utvecklas massor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Louise! :) Jag hoppas det. Ska bli himla spännande att se hur det är!

   Radera
 11. Vad kul då blir vi klasskompisar! :)
  Om du är nyfiken och se hur vi har det så kan du besöka min hemsida och tjuvkika på vårt träningsläger i Gotland!
  http://www.ptofsweden.se/365-dagars-traning/
  MVH
  Jonas

  SvaraRadera