torsdag 5 december 2013

I Bruksvallarna med Ski Team Skåne

I går kl. 18.00 avgick bussen från Lund mot Bruksvallarna och träningsläger i Ski Team Skånes regi. Efter typ 15 timmars bussresa, mycket musiklyssnande och lite sömn senare, kom vi fram till hotellet i Bruksvallarna lagom till frukosten var serverad. Sen var det bara att packa in alla prylar, byta om och ge sig ut i härligheten!

Första passet körde jag på Skintec eftersom vi inte hunnit valla upp några andra skidor. De nya Skintec-skidorna som jag fått hem verkade funka fint men det hade kanske varit bra att ha på någon slags glidvalla på dem för så vidare bra glid hade jag inte...;-) Men vi körde i alla fall en sväng ut längs rullskidbanan till Ramundberget med sällskap av Elias och "Hoffa", min funbeatvän som nu fick ett ansikte. Och sen tillbaka till Bruksvallarna via transitspåret.

Efter lunch var det dags för teknikpass med Håkan som gick in hårt för att få en anledning att sälja mer skidutrustning. Både jag och utrustningen överlevde som tur var de galna övningarna. :) (Den galnaste var att åka utför en ganska brant backe, ta av sig ena skidan (här trillade jag) och åka på ett ben, ta skidan bakom ryggen och försöka sätta på den igen...)

Till eftermiddagspasset hade jag hunnit valla fäste på mina Peltonen och det var riktigt kul att köra första passet på väldigt länge på dem. Passande nog snöade det på eftermiddagen och jag fick ett lysande tillfälle att inviga en ny pryl i träningsprylssamlingen: En snöskärm från Casco som jag fick hem tidigare i veckan. Me like! :) Snygg och väldigt användbar!

Spirit Vautron V2

Efter teknikpasset körde jag några varv på elljusslingan eftersom jag inte haft en tanke på att ta med pannlampan ner till stadion till teknikpasset. Men det gjorde inte så mycket; ellljusslingan är rolig! Ganska kuperad och omväxlande. Redan klockan tre hade jag börjat bli hungrig så jag var rätt nöjd när klockan började närma sig kvällsmat och det var legitimt att ge upp för dagen och köra tillbaka till hotellet och duscha.


Ett suddigt skidåkargäng på stadion


Efter kvällsmat och fika skulle de nya Redlineskidorna vallas (Gustaf vallade och jag och Gustafs pappa hejade på) och nu är det hög tid att börja packa ihop för natten.

Imorgon klockan 9 är det teknikpass som gäller!

Madshus Redline vallas för premiärtur i morgon
Så spännande! :)

Jag är sådär lagom mosig efter dagen (och bussresenatten) så det kommer nog inte vara några problem att sova...

Fin skylt i vallaboden
- Man kan ju inte annat än att hålla med!

1 kommentar :

  1. Ser underbart ut!
    Jag åker själv upp till Tänndalen i em för en träningshelg. Längtar grymt mycket även om det precis damp ned 3-4 dm snö här hemma också under natten..:)

    SvaraRadera