lördag 28 december 2013

God fortsättning!

Julen kom och försvann lika fort som en startplats i Vasaloppet.

På julaftons morgon vaknade jag av att det blåste som tusan och regnet vräkte ner. När jag tillslut masade mig upp ur sängen hade regnet iaf avtagit lite och jag gav mig ut på den obligatoriska "juljoggen".

Jag sprang min "vanliga" runda hemma hos mamma och pappa. Det är 13 km på en vändbana i skogen som går på en ganska kuperad men skyddad grusväg.

Tidigare på julaftons morgon hade jag fått ett sms från min kompis Maria med ett tips på en lägenhet att hyra i Lund under ett halvår framåt. En gemensam kompis flyttar till Göteborg för jobb under våren och hon hyr därför ut en stor lägenhet bara ett kvarter från där jag bott i två år nu och trivts väldigt bra. Så. Jäkla. Gött.

Det, tillsammans med allt julgodis som jag ätit senaste dagarna, blev bra bränsle till juljoggen och trots att det var regnigt och grått sprang jag med ett stort leende på läpparna och tryckte på lite hårdare än jag brukar göra på mina morgonjoggar innan frukost.

Sen väntade vår danska jullunch och första julen på länge när alla syskonen i familjen var hemma och åt julbord på kvällen. Dock utan efterlängtat syskonbarn eftersom min höggravida syster nu ställt in sig på att hålla ut året ut istället för att föda strax innan jul. ;-)

Lillebror ställde upp och var tomte
för sin 31-åriga systers skull..;-)

Dan efter julafton stack jag ut en sväng på rullskidorna. Tröskelintervaller stakning var planen och jag körde in till ett industriområde i Klippan och körde några varv där och lite kringelkrokar. 5 st 8 min intervaller med 2 min vila. Jag kände mig lite seg i början men det släppte eftersom och det blev ett riktigt skönt och roligt pass.

På kvällen kom min barndomskompis Maria över och åt med min familj. Det var jättetrevligt och det var som att vara fjortis på nytt att sitta på mitt gamla "flickrum" och prata i timmar. ;-)

I torsdags körde jag en sväng på skateskidorna. Tävlingshjulen satt på och jag hade inga andra hjul med så det fick duga. Jag var inte jättemotiverad när jag gav mig ut men efter ett tag kändes det riktigt roligt och jag råkade komma ut på en lite längre runda än jag först tänkt. Utan reflexväst och pannlampa fick jag det lite stressigt på slutet och tryckte på rätt hårt för att hinna hem innan mörkret föll. Riktigt roligt och jobbigt! :)

Igår sprang jag ett långpass (14,5 km - 1h 40 min, dvs längre tid än långt...;-)) i Skäralid. Det var helt ok väder men ganska blött på sina ställen. Riktigt kul med terränglöpning även om benen inte var helt pigga efter gårdagens skejt.

De här två rundorna sprang jag 


Imorgon bitti väntar ett distanspass på rullskidor med klubben som Tina i klubben kallat ihop till under rubriken "Långpass för långsamma". Jag funderar på att sätta på treorna igen och hoppas på att Håkans smörjning av dem har gjort susen. Annars blir det verkligen långsamt....(De bröt ihop under ett pass för ett tag sen och blev aptröga och sen har jag inte testat dem sen Håkan tittade på dem...)

Träningsmotivationen har verkligen inte varit på topp senaste veckorna. Bristen på snö har ju inte gjort något bättre direkt. Jag ser fram emot att få träffa ett gäng klubbkamrater imorgon och har hopp om att få lite nytt träningssug!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar