söndag 20 oktober 2013

Läger i Ramsau - dag 1 och 2

De två första dagarna i Ramsau har vi tillbringat uppe på glaciären. I motsats till de flesta andra har vi valt att spendera hela dagarna där uppe istället för att köra ett skidpass och ett barmarkpass samma dag. (Erik Wickström tipsade om detta och vi tyckte det verkade tidseffektivt och bra och det har funkat alldeles utmärkt.)

Vi har gått upp strax innan 8, ätit frukost i godan ro och sen tagit bilen några kilometer till kabinbanan som tar oss upp till glaciären. När vi kommer är folk på väg hem så vi har haft det lugnt och fint. ;-) Efter förmiddagspasset har vi ätit lunch och slappat i restaurangen. På eftermiddagen har vi kört ett teknikpass följt av lite nöjesåkning och avslutat med att spana in de läskiga utkiksställena innan vi åkt ner igen.

Jag vågade inte gå ner så Gustaf fick posera...

På eftermiddagen är det ännu mindre (färre) folk på glaciären och det har varit perfekt när man vill stå och filma och kunna åka fram och tillbaka utan att vara i vägen.

Wiener Schnitzel
- dagens lunch uppe på glaciären


Slingan som vi åkt mest på, "stora glaciären", är ganska kuperad och går i serpentiner upp- och nerför glaciären. Första passet kändes det verkligen att vi befann oss på hög höjd. (2700 möh) Pulsen stack iväg bara jag såg en uppförsbacke! Fick snällt gå i backarna och stanna och titta på utsikten med jämna mellanrum för att hålla pulsen under kontroll. ;-)

Första dagen på glaciären bjöd på strålande väder.
Tur eftersom jag var tvungen att stanna och
titta på utsikten stup i kvarten för att pulsen stack iväg...;-)

Coola killar ler inte på bild

När vi åkte hem efter dagens pass (2h fm + 1 h em effektiv tid) körde vi genom det fina alplandskapet. Väl tillbaka i "stugan" hade Adam och Oskar blivit sugna på att ge sig ut på en kort löptur. Jag och Gustaf hängde på en sväng men när de fick för sig att de skulle springa upp för en slalombacke fick det vara nog på tokigheter och vi sprang en egen liten A1-runda istället. ;-)

Efter totalt 4 timmars träning slank gårdagens rester (chili con carne a la Oskar) ner utan några problem och efter det tittade vi på dagens teknikfilmer. 

Teknikfilmsmys

Den där sista slalombacken verkar ha tagit musten ur "ungdomarna" för de har krupit till kojs nu. 

Jag tror minsann jag ska följa deras exempel. 
Imorgon väntar nya äventyr!

Vår stuga och ryska landslagsåkare
på väg ner till sitt boende

Utsikt från kabinbanestationen

Där nere ser man "lilla glaciären" som vi
åkte idag på eftermiddagen


1 kommentar :

  1. Åååhhh vad härligt det ser ut! Jag var i Ramsau i fjol höst på läger och fick massa bra träning, inspiration och avkoppling. Det är verkligen som att vara i ett vykort! Hoppas fortsättningen blir lika fin!

    SvaraRadera