måndag 7 oktober 2013

Höstträning och ny lägenhet

Så var det måndag igen och distanspass med klubben väntade som vanligt efter jobbet. Hösten har kommit till Skåne nu; naturen är som ett fyrverkeri av vackra färger och temperaturen har börjat krypa nedåt. Men just idag var det oväntat varmt och jag fick klä av ett lager redan efter uppvärmningen upp till vår mötesplats. Det blev ett ganska snabbt distanspass idag på nästan 37 km och lite drygt två timmar effektiv tid. Jag körde på tvåor och körde istället på lite hårdare vissa partier och uppför backarna. Egentligen borde jag ha bytt till treor, i alla fall bak, men det fanns inte mycket tid innan träningen och jag har haft lite konstiga känningar här och var i armarna så det fick duga med tvåor. Dessutom är det tävling i helgen, "STS-rullen" (Ski Team Skåne-rullen), DM i klassiskt stil, så det var kanske inte helt fel att försöka få lite fart på kroppen trots allt.

Rosa skor och rosa löv

Gösta äter fallfrukt

I lördags körde jag och Gustaf ett långpass på rullskidor tillsammans med Jimmy, vår klubbkamrat Egils son som bor i Göteborg men var nere i Skåne över helgen. Egil själv och hans dotter var också med fast de hade valt cykel som transportmedel istället. Det blev en riktigt trevlig tur som landade på tre timmar och 48 km. Långa distanspass kan lätt bli mentalt tunga men med trevligt sällskap gick tiden ovanligt snabbt. Väl hemma satte vi in en lammstek i ugnen och började förbereda inför kvällens lilla middagsbjudning. Det blev en riktigt trevlig kväll tillsammans med vänner som vi inte träffat på länge.

På söndagen var det dags för födelsedagslunch hos min syster och hennes sambo och allt vi hann och orkade med i träningsväg var ett kvällspass löpning. Lugnt men inte så skönt ändå och vi roade oss mest med att räkna ner tiden på timmen vi hade planerat att vara ute. Benen kändes fortfarande slitna efter ett ganska tungt styrkepass som jag kört på fredagkvällen. 

Jag nämnde lite kort i ett tidigare inlägg att jag och Gustaf lagt ett bud på en lägenhet men har inte berättat hur det gick. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta det, men den är i alla fall vår nu! :) I morse var vi på banken och fixade det sista med lånet och på torsdag får vi tillträde. Snabba ryck! Fast vi har en hel del att pyssla med innan vi kan och vill flytta in. 

Jobba, träna, äta, sova.  
Och så lite renovering på det! ;-)


Vårt blivande vardagsrum

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar