lördag 19 oktober 2013

Läger i Ramsau - dag 0,5

I torsdags kväll började vi vår resa ner till Ramsau. Jag och Gustaf hämtade upp Oskar och Adam och efter att ha proppat takbox och bagage fullt körde vi vidare ner mot Trelleborg. I Trelleborg körde vi på nattfärjan till Rostock. Båten var fräschare än väntat men vi hade nog dragit nitlotten bland hytterna för jäklar vad det lät. Men några timmars sömn blev det i alla fall innan vi körde av färjan halv sju på morgonen.

På väg till färjan

Slappa gänget på färjan
Gustaf, Adam och Oskar

Halv sex på kvällen var vi framme vid vårt boende. På vägen upp till "stugan" (jag får inte kalla den stugan för Gustaf eftersom det är ett ganska stort hus med 8 lägenheter, men i mina ögon är allt i Alperna i tyrolsk stil en stuga) passerade vi ett antal rullskidåkare i diverse landslagsdräkter och det gick upp för oss att vi utan att fatta det hade lyckats boka boende mitt i Pichl-backen. En felkörning senare visade det sig dessutom att vi bodde bara ett par hundra meter från rullskidbanan. Stugan/lägenheten är superfräsch och har de faciliteter man behöver. (Kök, bastu, tvättmaskin och vallarum i källaren, fritt wifi (som dock stängs av 23.00??)

Utsikt från rastplats i Tyskland

Utsikt från stugan

Efter att ha checkat in fick vi reda på att mataffären stängde "snart" så vi packade bara in vår prylar och körde iväg till Spar i Ramsau Ort för att ladda upp med mat och framförallt frukost till morgondagen.

När vi väl hade handlat klart var det mörkt ute. Tillbaka i lägenheten bytte vi om och letade fram pannlamporna innan vi stack ut för att spana in rullskidbanan till fots. Det var riktigt skönt att sträcka lite på benen efter en hel dag i bilen. Jag var flåsig och kände mig verkligen inte i någon bra form i början men det släppte lite när jag blivit varm. Och varm blev man fort! Vi sprang den längsta slingan på drygt 5 km. Det var branta uppförs- och framförallt utförslöpor och ett antal doserade hårnålskurvor. (Varav de värsta var kantade av "vadderade" träd.) Jag vet inte riktig om det var bra eller dåligt att springa den innan vi gav oss på den på rullskidor. Jag lånar nog Gustafs fyror om jag ska åka den. :)

Nu ska jag börja göra mig redo för att sova.
Imorgon väntar glaciären.
Som jag har längtat!

Efter att ha skrivit det här lyckades jag inte koppla upp mig igen och eftersom Internet stänger 23.00 på vårt boende så fick inlägget vänta till idag på att släppas ut i cyberrymden. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar