onsdag 15 augusti 2012

Slutat träna?

I förmiddags fick jag ett meddelande på bloggen från "Armel":Nu innehåller ju i och för sig den här kommentaren ett ganska grovt faktafel;  9 AUGUSTI var ju det senaste inlägget. (Även om det i och för sig råkade handla om en resa en vecka tidigare.) Men i alla fall. Det är trots allt nästan en vecka utan några inlägg. Kanske en välbehövlig bloggpaus? Inspirationen har inte funnits där och jag har funderat på hur intressant det egentligen är att läsa om mina träningsveckor som löper på utan några revolutionerande händelser eller stora genombrott. Jag gnetar ju bara på...

Men nu måste jag ju i alla fall gå ut och dementera ev. misstankar om att jag sitter på kammaren och pimplar Pina Colada. Så är INTE fallet. (Sportdryck dricker jag för övrigt väldigt sällan det också....)

Efter hemkomsten och träningschockstarten på Karlsnäsrullen hade jag faktiskt en ganska bra träningsvecka med ca 12,5 timmars träning fördelat enl. nedan:


TRÄNING V. 32

Måndag - klubbpass klassiska rullskidor ca. 36 km/2 h
Kändes redan bättre igen och jag kunde inte låta bli att trycka på lite när kroppen kändes bra. Snabbt och kul pass!

Tisdag - styrka överkropp (50 min) följt av 4x4 på crosstrainer (30 min)
Styrkan gick ganska bra men intervallerna var hemskt jobbiga. Var nöjd med att fullfölja i alla fall. 

Onsdag fm  - lugn löpning (strax under 85% av maxpuls i snitt) 52 min och 1 mil
Börjar hitta tillbaka till löpningen igen sakta men säkert. 

Onsdag em - klubbpass långa tröskelintervaller (kortaste 5,5 min och längsta drygt 8 min) - 23 km/2 h
I'm back! Kändes riktigt bra!

Torsdag - styrka ben följt av 4x4 på SkiErg
Sa jag att jag var tillbaka? Bakslag. Alldeles för långt mellan benpassen och SkiErg-intervallerna var sjukt tunga och jag fick inte upp pulsen som jag ville...

Fredag - skate 29 km 95 min
Längesen jag skejtade också så det kändes riktigt kul. Gick bättre än väntat trots att det var ett tag sen...

Lördag  - skate, korta snabba impulser och träning på sprintstarter - 17 km/82 min
Kul med de snabba impulserna även om det är svårt att verkligen släppa loss och inte fega. Går bättre och bättre. Starterna däremot är apsvåra. Men det gick i alla fall lite bättre på slutet. 

Söndag fm - löpning lugn uppvärmning följt av tröskelpass på 20 min uppför Söderåsen och sen lugn jogg hem -  ca. 12 km/68 min
Skönt pass men lite känningar i både vad och knäna utför

Söndag em - kort stakpass på klassiska 3:or  - ca 15 km/53 min
Tryckte på utan att bry mig så mycket om pulsklockan. Försökte köra snabbt men på en relativt bekväm ansträngningsnivå. Kändes bra och var riktigt kul!

Den här veckan har börjat bra med ett distanspass med klubben i måndags. Jag kände mig oväntat lite sliten. Kanske söndagens pass på treor som spökade? Men det gick ändå helt ok. I går förmiddag körde jag ett inte fullt lika skönt cykelpass på drygt två timmar med för lite energi i kroppen. Sen styrketräning på gymmet (överkropp och alla mina olika rehabövningar) på kvällen. Efter styrkan körde Gustaf intervaller på crosstrainer men jag kände mig inte alls peppad att köra intervaller och valde att spara mig till dagens klubbpass istället. Så jag roade mig med att ro i 20 minuter när Gustaf plågade sig själv. Det var kul fast jag hade lite känningar i knäet efter förmiddagens cykling. Men jag tror inte det är någon fara med det. Trogna bloggläsare känner igen den här spegeln
från en rullskidtur för längesen...
(Kanske att cykeln är lite liten för mig?)


Idag har vi kört ett riktigt fint klubbpass: Vi blir fler och fler på träningarna med Ski Team Skåne och Lund passade på att visa sig från sin bästa sida och bjöd på en fantastisk sensommarkväll. Trots bristfällig reklam och att höstträningen egentligen inte har dragit igång var vi idag 17 personer som samlades på parkeringen vid Vipeholmsskolan.

Som vanligt på onsdagarna började vi med uppvärmning följt av olika balansövningar. Sen körde vi något vi inte brukar köra: riktigt korta stakimpulser i maxfart. (Fullt ös mellan två lyktstolpar sen vila dubbelt så långt.) Det är lite klurigt att inte slarva och tappa tekniken när det går fort så det var en riktigt bra övning. Efter det var det dax för de riktiga intervallerna: mjölksyra-intervaller på en 1,24 km lång varvbana. Jag lät mig nog ryckas med lite mycket på första intervallen för den gick 5 s snabbare än den sista, men pulsen gick trots allt upp som den skulle och det kändes bra idag. (Jag snittade 91% och maxade 96% på de två mellersta intervallerna.) Nöjde mig dock med 4 st som övriga i mitt "heat".

Det är riktigt roligt och inspirerande att vara ett stort gäng som tränar ihop. Vi skrattar tillsammans åt hur stela och oviga vi är när vi ska "plocka kulor" och peppar och jagar varandra till stordåd på intervallträningarna. 

Åh, träningen känns verkligen jätterolig nu! =) 
Det kanske inte var så dumt med en veckas semester med minimal träning ändå...


Gustaf instruerar oss inför balansträningen

Ski Team Skåne-gänget - En vacker syn!

3 kommentarer :

  1. Tänk på att en vecka utan din blogg kändes som över en månad. Det säger en hel del om hur saknad den har varit :-)

    SvaraRadera
  2. precis som Armel säger jag läser med din blogg och saknaden varit stor:)

    SvaraRadera
  3. Vad snälla ni är! Kul att höra! =)

    SvaraRadera