söndag 2 september 2018

Sommaren 2018 - av Adam

Sommaren för min del denna sommaren har bestått av jobb, träning och en ny sak, familjeliv! Det finns bara 24 timmar på ett dygn och de väljer man själv vad man ska lägga dem på. Lägger man till något så är det något annat som får tas bort eller förkortas. I mitt fall har det varit en bebis som lagts till. Vad har jag då plockat bort? Viss del träning. Men tack vare att Fia varit hemma och låtit mig gå upp tidigt på morgonen och tränat efter jobbet vissa dagar har den ändå blivit helt okej! De flesta veckor har jag jobbat 10:00-18:00 och då går det att få till ett bra distanspass innan jobbet om man går upp i tid. Om man dessutom använder transportsträckan till jobbet som träning så tjänar man en del tid. Jag har också försökt att träna på min lunchtid som varar en timme. Dessa dagar har jag haft med min en smoothie eller något lätt och förberett som jag kan få i mig snabbt. Det som jag tagit mest tid från är avkopplingen på kvällarna och sömn till viss del. Att ta hand om en nyfödd unge är ett heltidsjobb och man kan absolut inte räkna med att huset är städat och att maten lagad alla dagar man kommer hem. (Även om de varit så många gånger! :)) Sömnen har som sagt också blivit ett par timmar mindre vilket märks lite på orken och återhämtningen. Överskottsenergi vet jag inte vad det är just nu. ;-)

Vad som skett i sommar tänkte jag beskriva med lite bilder o lite färre ord:

Det var snö kvar i Grönklitt ca en vecka efter förlossningen.
Den sjuka värmen och inga köldgrader på nätterna gjorde
att snön blev för lös att åka på ganska snabbt.

Morgonjoggar med dopp i tjärnen Musi blev det många av.

Fias första träningspass efter förlossningen!

Pretty damn cute!

Orsabajk'n på midsommarafton. Fias första tävling för säsongen.

Vår kommande barnpassare. :)

Sommaravslutning med Team Nordic Trail hemma hos oss.

Slut på toppen av Grönklitt. Fia hade ju saknat kräkintervaller
såååå mycket! Kanske glömt lite hur jobbigt det var med? ;-)

Rullskid SM i Helsingborg! Sprint och 20 km distans.
Riktigt nöjd med distansloppet men sprinten kommer
jag aldrig nämna igen!

Utflykt på Kullaberg med Fia, hennes mamma och morföräldrar.

Gesunda mountain challenge; en löpartävling upp till toppen
på Gesunda. Hade problem med magen o spydde efteråt men
lyckades persade med 30 sek ändå!

På Ultravasan anordnade vi en egen Team Nordic Trail
kontroll där vi bjöd löparna på öl, cola, godis, chips m.m :)

Fia fick i sista minuten hoppa in på sista sträckan på Vasastafetten

Fia har backpass med Team Nordic Trail!

Vi har engagerade medlemmar i TNT! ;-)

Lilo får lite fjällvana!

2XU Idre fjällmaraton. 46 km och väldigt nöjd med resultatet!

I morgon börjar min 4 månader långa föräldraledighet! Ska bli väldigt spännande att se hur det går! :) Är skönt att Fia bara ska jobba 3 dagar i veckan. Det ska nog gå att pussla ihop vardagen så att både Lilo och träningskontot får sitt! ;-) Med denna videon är hon sysselsatt i 20 min i alla fall så då kan jag köra lite styrka hemma. Problemet är att då är låten sätter sig på huvudet resten av dagen...


Kanske kommer jag ha lite mer tid framöver att uppdatera bloggen om mitt kombinerade pappa/träningsliv? Vi får se! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar