söndag 13 mars 2016

Träning inför Nordenskiöldsloppet

Dagarna efter Vasaloppet var vi båda rejält slitna och trötta. Vi hade båda förkylningskänningar och således blev det inte mycket träning första halvan av veckan.

Adams träning denna veckan har sett ut så här:
Måndag: Vila
Tisdag: 45 min lugn löpning
Onsdag: 1 h lugn skate
Kväll: Skidlektion med IFK Mora motionsgrupp
Torsdag: Fotomodell för Orsa Grönklitt (blev en runda på elit 10:an på skate)
Eftermiddag: Styrka
Fredag: Vila
Lördag: Distansträning inför Nordenskiöldsloppet
Söndag: Styrka

Igår körde jag (Adam) det första träningspasset inför Nordenskiöldsloppet. 6 mil klassisk åkning på 4.5 timmar i A1 tempo. Huvudfokuset på all träning nu kommer vara att förbereda oss inför Nordenskiöldsloppet. Vi kommer alltså köra fler överlånga distanspass (både med och utan energipåfyllnad) samt en del rörlighet- och styrketräning. Det känns inte som att fart- och intervallpassen kommer ha så stor betydelse på 22 mil. ;-)

Under passet igår valde jag att fylla på både med sportdryck och med hemmagjorda chokladbollar. :) Att köra på enbart vatten hade slitit för mycket, jag är trots allt inte helt återställd från förra helgen än. Att ha med sig något gott att äta kan vara en bra motivationshöjare också. ;-)

Passet blev uppdelat på två olika platser. Det första körde jag tillsammans med Fia i Orsa Grönklitt. Drygt 3 mil åkning avverkade vi tillsammans på 2 timmar och 20 min. Väldigt bra förhållande i Grönklitt nu!

Kallborundan

Vi experimenterade med längre stavar. Fias skatestavar
kändes bra!

Fia hade fortfarande lite förkylningskänningar under natten och valde ta det säkra före det osäkra och nöjde sig efter drygt två timmar. Efter att jag lämnat Fia på skolan körde jag till Hemus och körde den andra halvan där. Från Hemus till Hökberg och tillbaka igen. Synd att inte det var så snabba spår under Vasaloppet! 


Look a like?
Frans och skådespelaren Joseph Gordon-Levitt

På kvällen tittade vi på melodifestivalen. Det går bra för Skåne nu! :) Bra låt för övrigt! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar