lördag 15 februari 2014

Vasaloppsveckan närmar sig med stormsteg

Idag om en vecka har jag förhoppningvis gått i mål i Tjejvasan. Det känns helt sjukt att det är dags nu! Tjejvasan och Vasaloppet är mina två viktigaste och roligaste tävlingar på året men de senaste veckornas träning på rullskidor i vårväder i Skåne har gjort att ingen Vasaloppskänsla överhuvudtaget infunnit sig och att jag har svårt att greppa att det snart är dags.

Förra helgen körde jag ett långpass uppe hos mina föräldrar efter att ha blivit födelsedagsfirad i efterskott. Planen var att vara ute i 2-2,5 h men jag kände mig pigg efter en vilodag och körde både lite längre och hårdare än ett vanligt distanspass. Dock A1 i snitt. Passet landade på 5 mil och 3 timmar.

Finns vissa nackdelar med oplanerade rundor....
Här fick jag vända när asfalten visade sig övergå i grus...

Dan efter var det dags för klubbpass distans. Tempot drogs upp direkt och jag hade riktigt hög puls ett tag i början. I vanliga fall håller jag nere pulsen på distanspassen men just den här dan kändes allt bra och kul och jag brydde mig inte om det och tryckte på ett par gånger under passet för att se hur kroppen och formen kändes. Förvånadsvärt bra känsla trots gårdagens långpass.

Dan efter var jag dock helt slut och tog en vilodag inför onsdagens intervallpass med klubben.

Det var nog bra tänkt. Kräkintervaller stod på programmet och de gjorde som vanligt skäl för sitt namn. :) Det är korta intervaller i en backe och precis som sist körde vi olika tekniker. Först diagonal sen frånskjut sen två intervaller stakning och en sista intervall med valfri/varierad teknik. Ganska lång vila mellan på 4-5 min. Efter diagonalåkningen i andra serien hade jag kräkkänningar och när sista serien var avklarad mådde jag riktigt illa. Haaarligt! Som vi säger här i Skåne. ;-)

I torsdags körde jag styrketräning följt av ett försök till hård SkiErg-körning. Det gick ungefär lika bra som man kan förvänta sig. ;-) Men jag pressade i alla fall upp pulsen i över 97% efter att ha gett upp ett försök att köra 5000 m och istället avslutat med två femhundringar. Sen seglade jag ihop som en blöt fläck på gymmattan. Efter dusch och bastu kändes livet rätt gött igen. :)

I går körde jag ett distanspass på två timmar själv. Jag var trött i kroppen men fint väder gjorde passet lite lättare trots allt. På kvällen gick jag, Adam och Lunds alla barnfamiljer på bio och såg Frost. Sen gjorde vi (jag och Adam bara, utan Lunds alla barnfamiljer ;-)) pizza och drack vin. En mysig alla hjärtans dag med andra ord. Ungefär lika mysig som alla andra dagar vi har tillsammans! ;-)Idag körde jag och Adam ett distanspass efter att ha sett Charlotte Kallas och resten av damlagets makalösa prestation i stafetten. Det blev en riktigt sightseeing-tur där vi snirklade oss genom alla Lunds "förorter". ;-)

Kringel krokar runt Lund

Det blåste ganska mycket så det var en bra dag att hålla sig borta från öppna marker. Det blev dock rätt trixigt och i ett ouppmärksamt ögonblick lyckades jag stupa framlänges utför över en kant. Höger lår tog typ hela smällen och efter en stunds kvidande (svärande) och beklagande körde vi vidare. Efter tre timmars åkning rullade vi in på parkeringen vid Adams lägenhet nöjda med dagens pass.

Efter att ha ätit mat och efterrätt och bloggat lite känner jag mig nu väldigt nöjd med dagen, veckan och livet i största allmänhet. ;-)

Senaste 8 veckorna har jag kört ett långpass på tre timmar nästan varje helg (förutom förrförra helgen då jag körde König och en intervallvecka några helger tidigare) och det känns riktigt bra inför Vasan.

Nästa vecka kommer jag köra på ett par dagar innan jag börjar dra ner på träningen och samla energi inför Vasaloppsveckan.

Spänningen är oliiidlig. Hur ska det gå?

2 kommentarer :

  1. Sjukt imponerad att du klarar motivera dig själv att åka rullskidor. Själv skulle jag aldrig klara det. Skidåkning är det roligaste som finns men det skall vara på snö. Själv skulle jag nog bli för lat för att köra rullskidpass i snöblask...
    //Skidåkare (bor i Östersund)

    SvaraRadera
  2. Såg dig några personer framför mig i kön till startfållan. Inspirerande att få stå i samma led som någon som är så duktig! :)

    SvaraRadera