fredag 17 januari 2014

Kräkintervaller

Idag körde jag veckans tredje intervallpass. Veckan inleddes i måndags med ett tröskelpass löpning i snön, fortsatte med kräk(back)intervaller med klubben i onsdags och SkiErg-intervaller idag.

Dagens intervallpass blev premiär för ett pass jag länge tänkt att jag borde köra: 10x500 m med 1 min vila. Jag brukar ha svårt att hitta rätt ansträngning på de första intervallerna i serien på SkiErg och så även den här gången. Jag tyckte att jag inledde ganska sansat men fick ändå kämpa för att hänga i. Efter fem intervaller undrade jag vad jag gett mig in på, funderade på att mörka hela passet, bryta och låtsas som att det aldrig hänt. ;-)

Men funbeat-pressen och 1 min vila har en magisk effekt. ;-) Vilan är tillräckligt långt för att hämta andan och tillräckligt kort för att inte hinna tänka för mycket och banga ur...;-) Och man vill ju inte skriva in några misslyckade brutna pass i funbeat. På't igen!

Jag varierade motståndet mellan 6,7 och en enstaka på 5. Jag kör bättre (snabbare) ju tyngre motstånd jag har och behöver öva på att få upp frekvens och explosivitet på lättare motstånd. Idag märkte jag också tydligt hur jag tappade tekniken när jag började bli trött och inte kom upp med överkroppen ordentligt. Så fort jag tänkte på det och ansträngde mig för att köra tekniskt bättre gick det också snabbare. Nyttig träning både för teknik, skalle och flås alltså!

Det var längesen jag hade så hög puls på ett pass. Jag maxade på 98%!! Nu i efterhand kunde jag konstatera att jag snittade 93% på sista intervallen. INKLUSIVE 1 min föregående vila för att jag inte orkade klabba med att stanna och starta klockan. Galet.

Pulskurva från dagens pass
(min maxpuls är 181)

Lika galet är det att jag, trots att det var alldeles fruktansvärt under tiden, redan sitter och funderar på när jag ska klämma in nästa pass....:)

Inget rullskidväder i Lund...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar