tisdag 5 november 2013

Glaciäråkning på Atomic Skintec

Jag har fått några frågor på bloggen om hur jag tyckte att de vallningsfria Skintec-skidorna som jag fick strax innan Ramsau fungerade.

Jag hade med mig mina "vanliga" skidor men körde hela veckan på Skintec vilket väl säger en del om vad jag tyckte om dem! :)

Däremot körde jag faktiskt inte på mina egna skidor då de visade sig ha ett alldeles för hårt spann för mig. Karl Zeitz på Amer Sport hade kanske överskattat min kapacitet (och/eller vikt! ;-)) och jag väntar på att få hem ett nytt mjukare par. Precis som jag hört på annat håll berättade Kalle att man brukar köra på förhållandevis hårdare vallningsfria skidor. Men även Gustaf fick kämpa för fästet på mina så de var nog lite väl hårda. Jag ser fram emot att testa det nya paret i Bruksvallarna om en månad! :)


Eftersom Gustaf passande nog köpt ett par han med och de visade sig vara betydligt mjukare än mina körde vi på varandras skidor och det funkade helt ok.

På de hårda skidorna hade jag överraskande bra glid men på Gustafs var det lite sämre. Men inte så det störde. Skidorna var lite tyngre än mina tävlingsskidor men det kändes verkligen inte som något problem. Att kunna ta skidorna under armen varje dag utan att behöva bry sig om att kladda med valla var fantastiskt skönt (och tidsbesparande). Jag hade lika bra fäste på eftermiddagspasset som på förmiddagen utan att behöva bättra på fästet och kunde ploga sönder alla kurvor längs varvet utan att behöva bry mig om att vallan skulle smetas ut och av. ;-)

En suverän träningsskida helt enkelt!

Undersidan på Skintec
2 kommentarer :

  1. Tack. då fick vi svar - helt okej skida att träna på.
    Då får jag ta mig till Skidsport och inhandla ett par. / Ulf

    SvaraRadera
  2. Anser du att det skulle funka att åka något av Vasaloppen (Tjejvasan för min del) med ett par skintec-skidor?

    SvaraRadera