måndag 22 juli 2013

Intervallvecka och bröllop

Inför förra veckan konstaterade jag här på bloggen att det var dags för lite mer intervallträning.

Förra veckans träning inleddes dock med ett traditionsenligt distanspass med klubben på rullorna. Jag lyckades även masa mig ut på en "morgonjogg" (snarare förmiddags-) och fick en bra start på träningsveckan med tre timmars träning på måndagen.

Intervallpass 1
På tisdagen var det dags att komma igång med intervallträningen och jag stack iväg till Stadsparken strax innan lunch och sprang 4 x varvet där (ca. 900 m) med 1,5 min vila mellan varje. För ovanlighetens skull gick första intervallen långsammast! Det var en ny upplevelse...;-) Senaste tiden har jag försökt köra snarare 5x4 min men den här gången nöjde jag mig med 4 st med vetskap om att det skulle bli fler fler tuffa intervallpass under veckan.

På kvällen gick jag och Gustaf på vårt nya favvopass på gymmet, Actics cirkelträningspass "ATC". Inget intervallpass men väldigt jobbigt....

Intervallpass 2 
På onsdagen var det dags för intervaller med klubben. Vi körde intervallvarvet nere på Gastelyckan i Lund. 5 ggr ca 4 min med 3 min vila varav drygt 16 min A3. Jag var ganska seg i kroppen men pulsen gick upp fint. Det var riktigt slitigt på treorna i motvinden och motlutet på slutet av varvet och man fick inte mycket gratis. Med Gustaf och Oskar som sparringspartners lyckades i alla fall tävlingsinstinkten väckas till liv och snitthastigheten blev ändå helt ok. (Mellan 20-21 km/h under intervallerna.)

Oskar och Adam slöar på parkeringen efter onsdagens
intervallpass...

På torsdagen körde jag och Gustaf ett myspass på skate. Det var ett riktigt kul och skönt pass och jag konstaterade att jag nog gjort helt rätt som släppt skaten ett tag. I torsdags kom sugen och glädjen tillbaka och jag blev påmind om vilken underbar sommarsport skate är. 

Skate på tävlingshjul = mys!

Intervallpass 3
På fredagen körde jag och Gustaf ett alternativt lite komprimerat styrkepass som vi avslutade med intervaller. Vi körde 4x4 på crosstrainer. Det var längesen jag körde dem på crosstrainer och det var hemskt jobbigt. Jag fick slita oproportionerligt mycket för att få upp pulsen på de två första intervallerna. Pannbensträning!

På lördagen skulle vi på bröllop och jag hade insett att det inte skulle bli mycket till träning under helgen. På lördagsmorgonen tog Gustaf (som skulle vara bestman) bilen för att handla lite frukost inför sin flugknytardejt med brudgummen. Jag knöt istället på mig löparskorna och sprang över skogen från mina föräldrar till Gustafs (där frukosten skulle ätas). Med tanke på känslan de senaste passen förväntade jag mig en riktigt trött kropp och fick en positiv överraskning när benen kändes pigga. Det blev en riktigt skön start på dagen. 1 mil senare var det inte fel med lite frukost! :)

Fin morgonjogg
(fanns inte tid för några missöden så mobilen/kameran var med
på löpturen för ovanlighetens skull)

Och sen började bröllopsförberedelserna och en lång dag i kärlekens tecken. Min underbara sambo som är duktig på det mesta han tar sig för hjälpte mig att locka mitt hår samtidigt som han försökte lugna Viktor som höll på att få ett psykbryt när flugan inte ville bli som han ville...;-) I sista stund lämnade vi Gustafs föräldrahem och körde i 190 till kyrkan där en lite lätt orolig brud väntade på sin blivande make. 

Klockan tre på natten stupade vi (bokstavligen) i säng i ett rum på Ellinge slott där festen ägt rum efter en riktigt rolig bröllopsfest. Någonstans i samband med att den fria baren öppnade blev omdömet sämre i samma takt som minnesbilderna blev suddigare...;-) Men jag hade i alla fall roligare än jag mådde dåligt dan efter! ;-)

Försök till självporträtt på Instagram

Försök själv få till en helfigurbild i en liten fyrkant
så ska du se hur lätt det är! ;-)

Söndagen tillbringades till stor del i en solstol hemma hos mina föräldrar.  

Gösta var piggare än Gustaf i söndags...

12 timmars träning varav tre intervallpass är i alla fall ett helt ok träningsfacit för veckan trots frånvaron av träning under helgen. 

Och Viktor och Andreas bröllop skulle jag inte vilja byta ut mot alla intervallpass i världen! :)

Blir man inte glad?

3 kommentarer :

 1. Hej!

  När du kör träning på crosstrainern hur gör du med tidsindelningarna då? Vad menar du med 4*4? Hur mycket vilar du mellan dessa? Hur hårt kör du? Tycker du att Crosstrainern ger bra resultat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Axel!

   Jag kör 4 min och vilar 2 min och upprepar det 4 gånger. Dvs. totalt 16 min arbete och 6 min vila mellan intervallerna. Inkl. uppvärmning kanske 10 min och nedvarvning lika länge blir det ett väldigt effektivt pass som ändå ger relativt mycket tid i A3-zon. Jag försöker ligga på minst 90% av maxpuls och maxar på 96%/97% om jag är pigg, annars kanske 94%. Det tar ett litet tag att komma upp i puls och med mycket träning i bagaget kan det vara tufft på första intervallen men sen brukar det ge sig. :)

   Motståndet får man testa sig fram till. Jag försöker hitta ett läge som är "lagom" tungt så att musklerna inte begränsar utan det går att få upp pulsen bra.

   Jag har inte kört så mycket crosstrainerintervaller senaste tiden. Kör dem framförallt på höst/vinter när det är för trist och mörkt att köra intervaller ute. Tror absolut att de ger bra resultat. Crosstrainern aktiverar hela kroppen på ett skonsamt sätt och funkar bra som alternativ och komplement till löp-/SkiErg-/stakintervaller.

   Radera
  2. Hej Fia!

   Tack för ett utförligt och bra svar, jag tror jag ska börja köra sådana pass på lunchen (när man har begränsat med tid). Tack och lycka till framöver!
   /Axel

   Radera