söndag 15 april 2012

Skatepass, gubbvad och Gustafs skinkor

Idag har jag och Gustaf varit ute på ett riktigt härligt långpass på skateskidorna.Vi tog det lugnt och fint och försökte tänka på tekniken och på att slappna av och åka effektivt. Jag fick en massa bra tips av Gustaf och fick en liten aha-upplevelse när jag fick till tajmingen bättre på trean. Alla växlarna går bättre och jag har lite bättre förståelse för hur de skiljer sig åt. Förut tyckte jag tex. att tvåan och fyran var väldigt lika.

Dricka -och fotopaus utanför Torna-Hällestad

Vi åkte en runda på ca 37,5 km och var ute i 2,5 h. Egentligen hade vi planer på att åka ytterligare ett pass idag men eftersom det är distanspass med klubben i morgon tyckte Gustaf att det fick räcka. Mina vader har ju strulat på sistonde och det kändes korkat att ge sig ut och riskera något nu när Stockholm Marathon närmar sig med stormsteg. (48 dagar kvar idag! Shit, shit, shit.)

Ja just det. Löpningen ja. Jag hade ju funderat på att springa Heleneholms halvmarathon igår som en uppvärmning inför Stockholm men med tanke på hur mina vader har känts det senaste fanns det inte på kartan. De har visserligen inte blivit sämre sen banlöpningen i torsdags men jag vill inte äventyra hela vårens och sommarens löpträning. Jag har ju stora förhoppningar om att kunna springa vidare resten av säsongen EFTER Stockholm Marathon också. =)

Min sjukgymnast var lite orolig för mina vader när jag beskrivit mina symptom och eftersom han hade en annan patient på eftermiddagen idag kunde jag kila in om och få en liten snabbdiagnos och lite nya förhållningsregler. När Gustaf träffade honom tidigare i veckan frågade han lite snabbt om mina vader och fick beskedet om att det nog handlade om "gubbvad". Efter lite kläm och prat kom han fram till att de var överbelastade och att det här var förstadiet till en skada. Men det har inte hunnit gå så långt så tar jag det bara lite lugnt ska nog allt gå bra. Bland annat ska jag vara noga med att hålla vaderna varma så nu blir det åttiotals-benvärmare som gäller framöver! =) Sen skulle jag försöka ta det lite lugnt och inte springa för långa snabba intervaller. Och så fick jag några bra stretchövningar som jag ska vara flitig med framöver.

Jag fick förövrigt ett väldigt roligt mail av min sjukgymnast efter att han hade träffat Gustaf för att reda ut hans ryggproblem. Det inleddes med följande:

Hej
Oerhört vältränade skinkor Gustav hade. Bara att kolla Emil Jönsson o kompani. De är nästan i samma klass.

Jag har försökt få Gustaf att ställa upp på en bild men han trodde inte att någon var intresserad av att se hans skinkor. 

Nähä. Enough.
Nu ska vi titta på Mästarnas Mästare på svtplay. Tur för oss TV-lösa att det visas där minsann!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar