Vegetarisk Pad Thai

I samband med att Fia testade att grodda mungbönor letade hon efter recept där hon kunde använda sina groddar och hittade det här receptet hos Coop. 

Det finns sjukt många olika varianter på "Pad Thai" på nätet men just det här lät lovande och stämde bra med vad vi hade i kylskåpet. ;-)

Eftersom det var under vår "vegetariska vecka" bytte vi ut kycklingen mot quornfilé. Inser nu att den inte är helt vegetarisk då den innehåller fisk- och ostronsås och även ägg. Men den är i alla fall köttfri! ;-) Och väldigt god!

Pad Thai - veggie style
Ingredienser: 
250 g risnudlar
2 msk olja
400 g strimlad quornfilé (kycklingfilé i orginalreceptet)
6 dl strimlad vitkål
4 dl böngroddar
2 ägg

Sås
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
2 msk soja
2 msk vatten
1 lime, rivet skal och saft
2 vitlöksklyftor, hackade

Till servering: 
4 hackade salladslökar
2 dl mortlade salta jordnötter
1 hackad färsk koriander
1 urkärnad hackad röd chili

Groddade mungbönor

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser till såsen
Tillaga nudlarna enl. anvisning på förpackningen.
Hetta upp oljan i en rymlig stek- eller wokpanna.
Stek quornstrimlorna på stark värme så de får lite färg (kyckling ca. 2 min enl. orginalreceptet)
Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning.
Knäck i ägget och vänd runt ordentligt tills ägget stelnat.

Servera med salladslök, jordnötter, koriander och chili.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar