"Café Aroms vegetariska lasagne" - Bästa vegetariska lasagnen ever?

Den här lasagnen är Adams favorit. Han är ett fan av zucchini och mixen av tomatsåsen, fetaosten och spenaten är klockren i det här receptet. Mycket gott tycker vi!

Receptet kommer enl. Google från en gammal kortlivad vegetarisk tidning "Gott & grönt" som "Allt om mat" gav ut för många år sen.


Café Aroms vegetariska lasagne
6 portioner

Röd sås:
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 - 1 röd chili (vi brukar köra på hackad fryst, smidigt att alltid ha hemma...)
1 msk olja
1 burk krossade tomater (400 g)
(minst) 1 dl vispgrädde (eller annan grädde)
2 tsk salt
I orginalreceptet ska man ha i 1/2 tsk socker men det har vi aldrig haft...
1 krm nymalen svartpeppar
blad från 1/2 kruka basilika

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
200 g fetaost
8-10 lasagneplattor (vi brukar alltid ta 10 st för det passar vår form perfekt...)
150 g riven ost att strö över

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader.

Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.

Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager röd sås och riven ost. Vi brukar hälla över lite mer grädde på kanterna på toppen så det inte blir för torrt och lasagneplattorna garanterat täcks helt. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera gärna med färsk ruccolasallad, tomater och/eller en blandad grönsallad.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar