torsdag 23 april 2020

Rullskidgrupp och kom igång-kurs

I Skåne där vi kommer i från åker många rullskidor året runt; inte bara motionärer som ska åka Vasaloppet utan människor i alla möjliga åldrar och med olika träningsbakgrund. Det är ju en så rolig motions- och träningsform! När vi flyttade till Mora märkte vi att det är färre här uppe som åker rullskidor. Här är vi ju bortskämda med att ha snö under vinterhalvåret och kanske har det bidragit till att färre upptäckt vilken rolig träningsform rullskidor är. Vi tror också att många kanske är lite osäkra. Det är inte helt lätt att börja åka rullskidor; hur bromsar man egentligen? Många vägar är trafikerade, asfalten är hårdare än snön och det kanske tar emot att ge sig ut själv. Det är ju så mycket roligare att träna tillsammans! 

Därför tänkte vi starta upp en rullskidgrupp i Mora nu i vår!
Rullskidgrupp
En gång i veckan kommer vi anordna en uppstyrd rullskidträning. Gruppen kommer rikta sig till de som har åkt tidigare men som vill få sällskap/sparring på sina pass och fortsätta utvecklas. Huvudfokus på passet kommer vara olika typer av intervaller men vi kommer också träna teknik och balans. En sak som är bra med rullskidor är att man kan köra på olika tröghet på hjulen vilket betyder att man kan köra med varandra oavsett nivå. Passen kommer vara anpassade så att alla kan vara med!

Exempel på upplägg:
Uppvärmning 15 min
Balans/teknikövningar 15 min
Intervaller: 30 - 45 min
Nedrull: 15 min

Passen kan variera från 60 - 90 min beroende på typ av intervall.

Kostnad teknik/intervallgrupp: 795 kr, 7 tillfällen
Datum: Start 7:e maj. Slut: 18:e juni

Länk till evenemang för uppstart

Kom igång-kurs
Vi kommer också att ha en "kom igång"-kurs för nybörjare där man inte behöver ha åkt rullskidor tidigare. Fokus här blir balans, teknik och att lära sig bromsa. Kursen kommer innefatta 3 tillfällen under samma vecka. Datum är satt till vecka 20, torsdag kväll, lördag och söndag förmiddag. Tiden kan komma att ändras beroende på intresse och önskemål. Har du några frågor om kom igång-kursen så tveka inte att höra av dig! Vi har ett fåtal rullskidor att låna ut.

Kostnad kom igång-kurs: 695 kr
Datum: v20, torsdag kväll, lördag och söndag förmiddag Ca 90 min per tillfälle.

Länk till evenmang för Kom igång-kurs


Om mig (Det är huvudsakligen Adam som kommer ha ansvar/hålla i träningen:) 
Jag har inte åkt skidor sen barnsben utan började i vuxen ålder. Att lära sig som vuxen är något annat än att lära sig som barn. Jag minns fortfarande hur det var när jag själv lärde mig åka och jag ser detta som min styrka när jag lär ut teknik. Även om jag började sent har jag hunnit köra ett antal Vasalopp och många rullskidtävlingar. Jag gillar skidåkning både på sommar och vinter!När: 
Start den 7:e maj v.19. (Kan komma att ändras.)
Inledningsvis 7 veckor (till midsommar). Målet är att det ska bli en del i veckorutinen och att vi kör rullskidor tillsammans varje torsdagkväll! 

Plats: 
Vi kör på olika platser i Mora för att variera träningen och få koll på bra platser för rullskidåkning. 

Anmälan: Via mail till kontakt@fiaochadam.se
Ange om du vill vara med i intervaller/teknik gruppen eller om du vill gå kom igång kursen.

Rullskidåkning är en grymt bra, allsidigt och rolig träningsform! Man behöver inte elitsatsa för att uppskatta det! :) 

Har du några frågor så PM:a Adam på Facebook eller skicka ett mail till kontakt@fiaochadam.se
Evenemang för uppstart och för kom igång-kursen kommer upp på Facebook inom kort!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar