fredag 2 februari 2018

Team Nordic Trail Mora

Här kommer en glad nyhet för alla trailälskare i Mora! Varje måndag i vår, från och med den 9:e april, kommer Team Nordic Trail hålla i gemensamma träningspass i Mora! :) För er som inte känner till det är Team Nordic Trail, eller "TNT" som det också kallas, en löparcommunity/klubb med löpargrupper och medlemmar i Sverige och Finland.


Innan den formella uppstarten kommer vi ha ett prova på pass den 12:e mars och den 4:e april kommer självaste grundaren av TNT, Miranda Kvist, till oss i Mora och håller i ett uppstartspass. Båda är helt gratis! Mer info om passen på Team Nordic Trail Mora:s facebook sida. :)

När vi flyttade upp till Mora så var det först och främst för snön och skidåkningens skull. Det vi inte visste då var vilka grymma löparrundor det också fanns här i skogarna! Vi har bott i Mora i snart fyra år och vi upptäcker ständigt nya fina rundor. Att springa i skogen är som en helt annan sport än att springa på asfalt (som vi mest gjorde när vi bodde i Lund.) Istället för att undvika bilar och cyklister så får man parera för stenar och rötter. ;-) Man undviker onödiga belastningsskador också då skogen är mycket mjukare att springa i. Nu är vi helt sålda på traillöpning och har sprungit våra första ultralopp och ser fram emot många fler. Vi vill att fler ska upptäcka och uppleva det vi gjort!

Vi hade hört talas om TNT och tyckte det var lite konstigt att de inte fanns i Mora, hemvisten för självaste Ultravasan! ;-) Så vi tog kontakt med TNT och de nappade direkt när vi föreslog en löpargrupp i Mora. :)

Läs mer om Team Nordic Trail här

Så här kan trailrunning också se ut :)

Nu till helgen ska vi till Stockholm för att gå Team Nordic Trails ledarutbildning. Så på lördag kväll kommer vi vara riktiga Team Nordic Trail ledare. :)

Just nu är vi inte så många ledare i Mora. Vi behöver fler! Om du är intresserad av löpning och vill inspirera andra så hör av dig till oss eller gå in på https://www.teamnordictrail.se/om-oss/vill-du-vara-ledare för mer info och vilka förmåner man har som ledare!

Team Nordic Trail har ett antal olika medlemsalternativ. Mer om dem här.

Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och springa med oss en gång i veckan till våren! :)

Morgonjogg i Bonäs

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar