tisdag 21 november 2017

Grönklittspremiären och bildbomb

För 1.5 vecka sedan var det tävlingspremiär i Grönklitt. Fia kände sig "fortfarande" seg efter Kullamannen som var en vecka tidigare med jag valde att köra ändå fast att formen kändes risig. Tävlingen var 27 km lång, klassisk teknik och masstart. Det var ett bra startfält med hela Lager 157 Ski Team, Team Tynell m.m. Starten gick halv nio så det blev en tidig söndagsmorgon...

Jag var på plats ca 45 min innan start. Jakob på jobbet hade vallat i ordning mina ful-ful-skåneskidor, ett par ruggskidor som aldrig gått bra. Tyvärr var det varit lite problem med sten i spåret i Grönklitt det första veckorna men det har ordnat upp sig nu när de fyllt på med mera snö. Skidorna gick inget bra men det gjorde inte jag heller. Direkt i starten gick tappade jag klungan och hamnade låååångt
efter.

Fint väder var det!
Foto: Frida Börjesson

Foto: Frida Börjesson

Jag märkte att jag var sliten efter Kullamannen, det fanns bara en mellanmjölksväxel att köra på. Min stakträning månaden innan har heller inte varit så lyckad pga revbenet och uppladdningen inför Kullamannen. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla pulsen uppe under loppet och göra det till ett bra träningspass! Det var roligt (och jobbigt) att få tävla på skidor igen. På eftermiddagen hade man den underbara hostan som man får av första tävlingen på snö! :)

Länk till Lager 157 Ski Teams livesändning av tävlingenLoppet i siffror:
Sträcka: 27 km
Placering: 29/40
Tid: 1:20:23 (+11:40)
Snittpuls: 165 slag/min (87%)
Maxpuls: 177 (93%)

Jag fick ett par filmer skickade till mig efteråt. Nyttigt att se sig själv och kunna jämföra med de bästa. Största skillnaden jag ser är att de duktiga kommer fram mer med kroppen än vad jag gör. De trillar verkligen fram och jag rör mig mer upp och ner. Det andra är att de vinklar överarmarna betydligt mer framåt än mig vilket gör att stavarna sätts i rakare och längre fram.

Veckan efter tävlingen kände jag mig lite krasslig så det blev mest A1 träning. Fokus framöver kommer ligga på att hitta tillbaka i stakningen och få upp farten. Jag känner redan att jag på god väg tillbaka! :)

Några stakpass jag kört:
3 x 20 min A2/A3 med impulser
2 timmar stakning följt av 15x15 intervaller. 
4 timmar stakning A1 (60km)

Bilder från veckan:


Skejtpass på Hemus tillsammans med Hedbys

Nu är hela stadion på Hemus fylld med snö :)

Klapp på ryggen av Lena efter tävlingen
Foto: Frida Börjesson


Bild från Fias första cykelpendling med
hennes nya superdubbdäck! :D

Fint i Grönklitt. Snart öppnar de mer har jag en känsla av :)

Oklart vad nästa tävling blir. Ser ut som att jag missar Sverigecupen i Idre pga av jobb men så är det ibland. Jag ser i alla fall väldigt mycket fram mot klubbens läger i Bruksvallarna som är i början av december. Ska bli kul med lite backar! :) 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar