fredag 12 augusti 2016

Expedition UTMB (och Ultraks)

På onsdag morgon nästa vecka börjar vi en lång resa. Etapp 1 går med bil ner till Tomelilla i Skåne och hem till Oskar och Tina. Tillsammans med dem åker vi sen till Trelleborg, tar färjan vidare till Travemünde över natten och följande dag kör vi vidare hela vägen till Zermatt i Schweiz.

Oskar och Tina frågade oss i våras om vi var sugna på att åka med dem till Frankrike och supporta Oskar när han ska springa ultraloppet "Ultra Trail du Mont Blanc", eller UTMB som det förkortas. Det är ett drygt 16 mil långt lopp som går kring Mont Blanc med en totalt stigning på ca 10 000 höjdmeter. Extremt. Galet. Roligt!

Banprofil UTMB

Bansträckning UTMB

Galet långt och galet många höjdmeter

Vi tyckte det lät jättekul och vi älskar ju alperna så vi blev väldigt sugna på att följa med. Adam hade dock inte så stora förhoppningar att kunna vara ledig från jobbet och vi släppte det för då. När det i början av sommaren visade sig att han faktiskt kunde få ledigt och att det fortfarande fanns möjlighet att följa med var saken biff.

Deras plan var att åka ner en vecka innan loppet. Tina skulle passa på att springa ett annat lopp veckan innan; "Ultraks" som går kring Matternhorn i Zermatt, Schweiz. Ultraks har några olika distanser som är lite mer humana; 16, 30, 46 km och ett "vertical race" (2,5 km och 600 hm). Oskar ska springa vertikalloppet som "uppvärmning" inför sin utmaning och Tina är anmäld i tremilsloppet. Vi bestämde oss för att också satsa på att springa det som en kul grej och ett bra träningspass!

Vi insåg just att tremilsloppet har en total stigning på 1950 hm så vi får väl se hur kul det blir! ;-)

Banprofil Ultraks 30k

Bansträckning

Fia kommer få tillfälle att jobba på sin höjdskräck under loppet...;-)
(Bron syns även i filmen nedan vid 4:27)
Det här är alltså en av anledningarna till att vi sprungit lite mer i sommar. Vi ser verkligen fram emot resan och hoppas få några härliga och roliga dagar i alperna! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar